Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

My, ľudia, sme občas veľmi nerozhodní tvorovia, od čoho sa odvíja aj naša (ne)schopnosť vyberať si. Je jedno, či ide o pizzu, voňavku, sprchový gél alebo dvoje čierne nohavice.

Sú jednoducho veci, ktoré si nedokážeme vybrať len tak za pár sekúnd. Ich vyberanie nám zväčša trvá veľmi dlho, všetkých naokolo s tým poriadne rozčúlime a už keď všetci strácajú trpezlivosť, tak sa rozhodneme pre to isté, čo si vyberáme vždy. Ostatným v tomto momente už rupnú nervy, keďže na nás čakali.

Ani roky praxe nám nepomôžu v tom, aby sme sa vo vyberaní zlepšili. Toto je vec, ktorá sa jednoducho naučiť nedá. Nerozhodní ľudia sa nájdu v každom písmenku tohto článku.

1. Pizza

Ten moment, keď nevieš, či chceš syrovú alebo by si si dal radšej klasiku.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/pizza-i-love-lover-VbU6X60pTQxUY)

2. Sedadlo vo vlaku / autobuse

Tiež sa vám stáva, že cestou tam sedíte vždy na jednej strane a cestou naspäť na druhej? Tým pádom sedíte stále na rovnakej strane. Najhoršie je to v MHD, keď takticky premýšľaš, kam si sadnúť a vtom ťa prevalcuje prichádzajúci dav dôchodcov.

3. Typ kávy

Máš chuť na kávu s mliekom alebo poriadne silné espresso? Bože, človek má tak veľa možností na výber, ktoré mu neustále komplikujú život.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/quentin-tarantino-pulp-fiction-bruce-willis-3o7aTCzQT0DymImfXG)

4. Koláč

Keď si si konečne vybral kávu, tak si ešte k nej ďalšiu polhodinu vyberáš koláč. V tých kaviarňach vedia, prečo majú na výber také veľké množstvo dobrôt.

5. Šálka

Ideš si urobiť čaj, no nevieš si vybrať šálku, do ktorej si ho spravíš. Stačí ti menšia alebo si zoberieš radšej väčšiu? Potom, keď si ho spravíš do malej, tak budeš mať málo čaju…

Nedajbože si sa rozhodol kúpiť si šálku. To je poriadne dlhé vyberanie. To nie je len tak vybrať si šálku, keď je na nej pekný motív, ale má divný tvar a opačne.

https://giphy.com/gifs/idk-thinking-lELRD773cY7Sg

6. Akékoľvek jedlo

Tento problém máš hlavne vtedy, keď si hladný. Alebo ideálne, keď stojíš pred obsluhou v rýchlom občerstvení a oni na teba civia a ty si v strese, tak si, samozrejme, vyberieš to isté, čo vždy.

7. Ponožky

Rovnaký prípad ako pri nakupovaní šálok. Ak si maniak do farebných ponožiek s veselými motívmi, tak tretinu tvojho rána zväčša zaberá čas, keď si vyberáš ponožky.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/Monchhichi-animation-reaction-8qxgofR7e2y1PBcTh4)

8. Spodné prádlo

Ženy tento problém veľmi dobre poznajú. Hlavne, ak sa chystajú na rande. Dať si tieto super sexy nohavičky alebo radšej tie pohodlnejšie s mačičkami?

9. Seriál alebo film

Pri vyberaní seriálu alebo filmu je snáď každý jeden človek nerozhodný. Tí, ktorí majú účet na Netflixe, to poznajú dupľom. Príliš veľa možností na výber.

10. Správna odpoveď v teste

Vylúčiš jednu totálne od veci, druhú, pri ktorej si si istý, že tam nepatrí a zostávajú ti tie dve, medzi ktorými vždy najdlhšie váhaš. Zakrúžkuješ jednu, dokončíš test a vrátiš sa naspäť, aby si zakrúžkoval tú druhú, ktorá bola nakoniec zlá.

11. Pracovná pozícia

Toto síce patrí k tým zložitejším životným rozhodnutiam než vyberanie si hamburgeru. Vybrať si prácu s lepším platom, ale nie úplne takú, o akej si sníval alebo radšej tú s menším platom, ktorá však vyzerala ako práca, čo by ťa mohla dosť baviť?

giphy.com (https://giphy.com/gifs/dish-nation-8qzWgBHnosHXDF5qp3)

12. Alkohol

Pripravuje sa oslava a ty premýšľaš: kúpim si gin alebo rum? Alebo radšej len víno. Preboha, a ako si mám vybrať víno. Podľa etikety je to vždy najlepšia taktika.

13. Oblečenie

Nie sú všetky čierne rifle rovnaké, hlavne ak majú rôzne cenovky. V tých jedných máš lepší zadok, ale po prvom opratí sa určite roztiahnu. V podobnej situácii sa ocitáš aj vtedy, keď je vonku rovnako nerozhodné počasie, ako si ty sám. Buď sa oblečieš príliš teplo, keď je vonku slnečno alebo si dáš premokavé topánky a vtedy je ten najväčší lejak v histórii.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/hyperrpg-game-reaction-APDFlaP8poxD9DV1PM)

14. Či ostať doma alebo ísť von

V niektoré piatky večer si jednoducho už tak veľmi unavený, že si hovoríš, že by bolo lepšie ostať doma. Potom nastane ten moment, že si doma, a je ti ľúto, že si nešiel von. Prípadne opačne.

15. Porno

Samostatná kategória, pri ktorej neplatí, že aj tak skončíš pri tom istom. Pri jedle sa to dá aplikovať, ale pri porne by to bolo trošku zvláštne.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/season-17-the-simpsons-17×21-3orieKZtxf90bKHuww)

Je jedno, či si vyberáš medzi tričkami v tvojom šatníku, pizzou alebo niečím iným, vždy väčšinou skončíš pri tom istom. Je to aj preto, lebo sa chceš vyhnúť zrážke s tvojou nerozhodnosťou.

Titulná fotka: Mathew Schwartz, Unsplash


Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.