Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Čo je najväčším zabijakom dnešných vzťahov? Slováci a Česi sa podelili o svoje názory

Moderné technológie život nie vždy uľahčujú...


Čo je podľa teba najväčším zabijakom dnešných vzťahov? K tejto otázke sa na sociálnej sieti Threads vyjadrili Slováci a Česi.

Na internete sme zvyknutí, že ľudia prichádzajú s kadejakými čudnými pohľadmi na vec a následne sa medzi sebou hádajú. Tuto to tak nebolo a komentujúci preukázali veľkú konzistentnosť odpovedí, s ktorých obsahom by zrejme súhlasili aj vzťahoví odborníci. Väčšina ľudí sa zhoduje v tom, že najhoršími ničiteľmi vzťahov je týchto niekoľko fenoménov:

Zlá komunikácia

Zrejme najčastejšou odpoveďou bola zlá komunikácia. Je to namieste. Existuje len málo problémov vo vzťahu, ktoré by sa nedali vyriešiť správnou komunikáciou a spoločným nastavením pravidiel a plánov. Ako vyzerá zlá komunikácia v praxi?

Takto to opisuje jeden komentár: „Spolu veci dostatočne neriešia, nerozprávajú sa dosť o tom, čo ich v tom vzťahu napríklad trápi, alebo keď sa pohádajú, nedokážu si to rozumne odkomunikovať. Komunikácia je dôležitá úplne vo všetkom…“

Slováci a Česi sa v komentároch na sociálnej sieti Threads vyjadrili k téme, čo je najväčší zabijak dnešných vzťahov.
Shutterstock

V odpovediach sa veľa opakovalo „to, že si dnes ľudia radšej nájdu niekoho nového, než aby na vzťahu spoločne pracovali,“ čo je niečo, čo úzko súvisí s bodom predošlým aj nasledujúcim. Ľudia akoby zabudli na to, že perfektný partner neexistuje. Konflikty a odlišné názory sú predsa prirodzenou súčasťou každého (nielen) partnerského vzťahu! Láska ako z rozprávok je nerealistická, a to, že sa párkrát pohádate, nie je dôvod na zahodenie všetkého, čo je na vzťahu pekné.

Sociálne siete

Častému úteku od partnera aj pri relatívne drobných problémoch napomáha aj fakt, že prostredníctvom internetu a sociálnych sietí máme k dispozícii takmer nekonečný výber potencionálnych partnerov. Každý má možnosť využiť zoznamku alebo sociálnu sieť na to, aby sa ľahko zoznámil s novým objektom záujmu. Pokušenie je neustále prítomné.

Ďalšou komplikáciou, ktorú so sebou priniesla internetová doba, sú nerealistické štandardy zo sociálnych sietí: „Na Instagrame a na ostatných sociálnych sieťach všetci prezentujú dokonalý život a zvyšujú nároky ostatných ľudí.“ Porovnávanie je ozajstným zabijakom dnešných vzťahov.

Slováci a Česi sa v komentároch na sociálnej sieti Threads vyjadrili k téme, čo je najväčší zabijak dnešných vzťahov.
Shutterstock

Tento komentár to rozvíja do hĺbky: „Nikdy v histórii ľudstva na chlapa nevyskočilo za minútu toľko vyprsených, vystajlovaných čajok ako teraz. To všetko sa ti ukladá v podvedomí a potom porovnávaš svoju babu s celým internetom, a to ona nikdy nemôže vyhrať. Aj keď nechceš, tak podvedome sa v tebe začne rodiť nespokojnosť, máš totiž dojem, že niekde inde na teba čaká niečo lepšie, aj keď je to blbosť. Baby to majú rovnako.“

Iné dôvody

„Zlý výber partnera/partnerky… Nikdy si nevyberaj partnera podľa toho, čo si o ňom budú myslieť ostatní,“ znie ďalší skvelý postreh. Vzťahová poradkyňa Logan Ury vo svojej knihe Ako nezomrieť single hovorí o pojme „hviezda plesu“. Tieto hviezdy plesu sú partneri a partnerky, ktorí sú cool a populárni, ťažko sa im odoláva, avšak nie sú vhodným materiálom na vzťah. Je zlý nápad chodiť s niekým len preto, aby sme zapôsobili na ostatných!

Komentujúci nezabudli ani na starú dobrú nudu a stereotyp: „Brať toho druhého ako samozrejmosť a prestávať si vážiť maličkosti.“ Ďalší zabijak dnešných vzťahov, ktorý bol spomenutý v komentároch, je ignorovanie partnera spôsobené neustálym zízaním na obrazovky (mobil, PC, konzola…). Nezabudlo sa ani na správanie ako: „Nedôvera, žiarlivosť, obmedzovanie, manipulácia.“


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.