Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

ZSSK hlási dôležitú novinku. Informácie o spojoch sa dozvieme oveľa skôr

V najbližších dňoch neustálych búrok bude novinka veľmi prospešná.


Extrémne ochladenie, silný vietor a neustály dážď spôsobujú kolaps dopravných prostriedkov a infraštruktúry. Železničná spoločnosť Slovensko v súvislosti s nepriaznivým počasím v nasledujúcich dňoch upozorňuje na možné zdržania v železničnej doprave.

Extrémne zrážky a silný vietor môžu v niektorých úsekoch poškodiť železničnú infraštruktúru. Dopravu môžu obmedziť spadnuté stromy na koľajisku, strhnuté trakčné vedenie či podmytie trate. Vo štvrtok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

„Zamestnanci ZSSK sú v pohotovosti a pripravení rýchlo reagovať na vzniknuté situácie, informovať cestujúcich o všetkých zmenách a minimalizovať vplyvy na dopravu. Dispečeri ZSSK budú nepretržite sledovať situáciu 24 hodín denne a v úzkej spolupráci s manažérom železničnej infraštruktúry, Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR), budú pripravení pružne reagovať na akékoľvek zmeny v prevádzke,“ priblížil Drevický.

Ak by sa uskutočnila výnimočná situácia, železničná spoločnosť má rozpracovaných niekoľko havarijných plánov. Tie umožňujú efektívnejšie riešenie takýchto situácií. Musíme totižto počítať s nepredvídateľnými dopravnými obmedzeniami.

ZSSK
Profimedia

V priebehu septembra spoločnosť spustila nový systém publikovania informácií priamo z dispečingu. Informácie sa priamo presúvajú na päť sociálnych sietí slovenských železníc. Hovorca ZSSK taktiež dodáva, že týmto krokom sa zaručuje rýchlejšie a efektívnejšie informovanie cestujúcich o všetkých mimoriadnostiach a zmenách.

Počasie a aktuálna situácia

Počasie na území Slovenska momentálne úraduje v negatívnom zmysle, dážď zaťažuje a ohrozuje väčšinu Slovenska. Meteorológ a klimatológ Jozef Pecho situáciu opísal ako nebezpečnú a podľa jeho slov by bol radšej, ak by sa predpovede nenaplnili. Jeho komentár k aktuálnemu počasiu si môžeš prečítať tu.

Mohlo by ťa zaujímať:

Povodne sa blížia: Na týchto miestach Slovenska naprší najviac. Kedy to bude najhoršie?

O aktuálnych zmenách v prevádzke vlakov sa môžu cestujúci dozvedieť na webe ZSSK, na sociálnych sieťach Facebook, Threads, X, Mastodon a Telegram.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.