Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Je tvoja mačka u teba šťastná? Tieto znaky jej správania ti to prezradia

Šťastie mačky môže byť vyjadrené rôznymi spôsobmi.


Domáce zvieratá sú niečo, čím si ľudia upokojujú svoju túžbu po kontakte oslobodenú o komplikovanú ľudskú povahu. Spoločnosť sa delí na dve skupiny – milovníkov psov a milovníkov mačiek. V minulom článku sme ti priniesli prehľad znakov správania tvojho psa, ktoré naznačujú, že je u teba spokojný. Dnes sa pozrieme na správanie mačiek.

Mačky sú známe svojou nezávislosťou, ale aj tak majú svoje spôsoby, ako vyjadriť, či sú spokojné so svojím prostredím. Zistenie, či je mačka šťastná, môže byť niekedy náročné, ale jej správanie nám poskytuje množstvo informácií. Tento článok sa zameriava na kľúčové znaky, ktoré naznačujú, že je tvoja mačka u teba šťastná.

1. Pohodlné a bezpečné prostredie

Ak sa mačka pravidelne ukrýva na miestach, kde sa cíti chránená, ako sú skrine alebo obľúbené pelechy, je to dobré znamenie. Mačky majú rady predvídateľnosť a rutinu, preto sa snaž zabezpečiť, aby jej obľúbená zóna bola pre ňu vždy prístupná.

2. Spokojné chrápanie a vrčanie

Mačky, ktoré sú spokojné a šťastné, často vydávajú spokojné zvuky.

  • Pradenie: Spokojné mačky často vydávajú hlasné a pravidelné pradenie. Toto zvukové prejavovanie je známkou šťastia a pokoja. Ak tvoja mačka často vrčí, keď je v tvojom blízkosti alebo keď sa pohládza, je to pozitívny signál.
  • „Rozprávanie“: Niektoré mačky sa s majiteľmi „rozprávajú“ rôznymi zvukmi. Ak sa tvoja mačka pokúša komunikovať prostredníctvom rôznych zvukov a je aktívna v tvojom okolí, môže to naznačovať, že sa cíti šťastná a chce s tebou interagovať.
Je tvoj pes u teba šťastný? Tieto veci ti ukážu, či sa mu s tebou žije dobre, alebo nie

Mohlo by ťa zaujímať:

Je tvoj pes u teba šťastný? Tieto veci ti ukážu, či sa mu s tebou žije dobre, alebo nie

3. Hranie a aktivita

Mačky, ktoré sa cítia šťastné, sa často zapájajú do hravých aktivít, ako sú skákanie alebo behanie po domácnosti. Ak tvoja mačka preukazuje vysokú úroveň energie a ochotu sa hrať, je to znak, že sa cíti dobre. Ďalším znakom je používanie hračiek. Ak sa mačka rada hrá so svojimi hračkami, často preskúmava okolie a prejavuje záujem o nové podnety, je to indikátorom jej spokojnosti.

4. Kŕmenie a apetít

Šťastná mačka má pravidelný apetít a zvyčajne nemá problém s prijímaním potravy. Ak tvoja mačka pravidelne konzumuje svoje jedlo a nezostáva pri miske len s malým množstvom, je to znak, že sa cíti dobre a je spokojná.

Je tvoja mačka u teba šťastná? Tieto znaky jej správania ti to prezradia
Shutterstock

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Veronika Kužmová
Som z východu a som na to hrdá. Vyštudovala som editorstvo a vydavateľskú prax a raz by som chcela zeditovať knihu, ktorá vyhrá Nobelovu cenu. Zaujímam sa o zdravý životný štýl a rada cvičím, aby som potom mohla robiť svoju druhú najobľúbenejšiu činnosť - jesť.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.