Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Nechty o našom zdraví veľa prezradia. Ak na nich spozoruješ túto vec, zbystri pozornosť, varuje lekár

Ak spozoruješ túto vec, môžeš mať problémy so srdcom, varuje lekár.


Oči a hlavne farba bielka dokážu doktorom poskytnúť mnoho informácií o tvojom zdravotnom stave. Takisto veľa prezradia vlasy, ale aj nechty.

Kalifornský lekár Joe Whittington sa na TikToku podelil o jednu radu, ktorá sa týka nechtov. Môžeš tak vraj zistiť, či nečelíš vážnemu problému, píše portál New York Post.

Whittington vysvetlil, že ak si stlačíš nechtové lôžko a uvidíš pulzáciu, môže ísť o vážne kardiovaskulárne problémy. Táto pulzácia, známa ako Quinckeho príznak, je spôsobená aortálnou regurgitáciou nazývanou aj regurgitácia chlopní.

„To znamená, že keď krv opúšťa srdce, aby sa dostala do tela, jej značná časť sa v skutočnosti vracia späť do srdca,“ povedal Whittington. „To môže spôsobiť celý rad problémov.“ Predpokladá sa, že viac ako 11 miliónov Američanov – približne 2,5 percenta populácie – má nejakú formu ochorenia srdcových chlopní.

@drjoe_md

Quincke’s sign is a physical sign seen in people with aortic regurgitation, a heart condition where blood flows back into the heart instead of moving forward. It shows up as a pulsing in the nail beds when gentle pressure is applied to the fingernail. This happens because the heart’s valves are not working properly, causing stronger pulses in the arteries. It’s one of the clues doctors use to help diagnose this heart issue. #cardiology #aorticvalve #heartmurmur #medicalstudent #medicalresident #premed

♬ original sound – Dr. Joe, M.D. 🩺

V miernejšej časti spektra príznakov môže aortálna regurgitácia spôsobiť bolesť na hrudníku, dýchavičnosť a únavu. Môže však viesť aj k zlyhaniu srdca, arytmii, endokarditíde, hromadeniu tekutín a dokonca k náhlej zástave srdca.

Whittington tvrdí, že existuje ešte jeden výpovedný fyzikálny znak aortálnej regurgitácie. Corrigovo znamenie alebo pulz vodného kladiva je charakterizovaný viditeľným pulzovaním tepien na krku. „Ak sa to takto zhorší, nakoniec budete potrebovať výmenu chlopne,“ povedal Whittington.

Ultrazvuk srdca môže odhaliť ochorenie srdcových chlopní, ale odborníci tvrdia, že pacienti ho zvyčajne absolvujú len vtedy, keď pociťujú príznaky, ako je dýchavičnosť, bolesť na hrudi alebo závraty. Whittington odporúča navštíviť lekára a naplánovať si echokardiografické vyšetrenie, ak spozoruješ pulzovanie na krku alebo v nechtoch.

Mohlo by ťa zaujímať:

Česká nechtárka na svojom profile zverejňuje vtipné konverzácie so zákazníčkami


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.