Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 21.9.2024
sk
Matúš
cz
Matouš

George R. R. Martin sa vrátil ku knižnej predlohe Hry o tróny. Prezradil, prečo na ňu má málo času

Spisovateľ má okrem písania aj veľa inej práce.


Ako sme informovali aj v nedávnom článku, dokončenie fantasy ságy Pieseň ľadu a ohňa je stále v nedohľadne. Séria kníh, ktorú filmári pretavili do seriálu Hra o tróny, zrejme spisovateľovi Georgeovi R. R. Martinovi prerástla cez hlavu.

Na šiestej knihe The Winds of Winter pracuje už viac ako dekádu. Ani ňou sa navyše celý príbeh neuzavrie, ale bude potrebný ešte jeden diel The Dream of Spring.

Martin v nedávnom príspevku na svojom blogu Not a Blog prezradil aspoň nejaké nové detaily. „Písanie prichádza sťažka a hoci som napísal niekoľko nových stránok pre The Winds of Winter a Blood & Fire (pokračovanie Ohňa a krvi, druhej časti histórie Targaryenovcov), želal by som si, aby tých strán bolo oveľa viac,“ napísal.

Dodal, že najviac času mu berú jeho producentské povinnosti. Martin totiž pôsobí ako producent vo viacerých seriálových projektoch. Okrem Rodu draka je to napríklad aj chystaná miniséria zo sveta Hry o tróny s názvom The Hedge Knight či triler Dark Winds.

fantasy, George R. R. Martin, seriály, Rod draka, Hra o tróny, knihy, Pieseň ľadu a ohňa
Profimedia

Zdá sa však, že ani seriály mu príliš veľkú radosť nerobia. Len nedávno na blogu uverejnil (a neskôr zmazal) svoju kritiku druhej série Rodu draka a zmien, ktoré tvorcovia urobili. Fanúšikovia nerozumejú, prečo si Martin naberá toľko producentskej práce, ktorá ho oberá o čas a energiu a znemožňuje mu dokončiť nový diel Piesne ľadu a ohňa. Mnohí z nich sa už dokonca zmierili s tým, že ságu sa Martinovi zrejme nepodarí dopísať.

Spisovateľ má už 76 rokov, má rozpracovaných viacero seriálov a rozostupy medzi jeho knihami sa neustále predlžujú. The Dream of Spring má byť navyše podľa Martina minimálne rovnako rozsiahla ako The Winds of Winter. Ostáva len dúfať, že sa mu konečne podarí šiesty diel dokončiť a že na záverečnú knihu nebudeme opäť čakať viac ako desať rokov.

  1. Dočkáme sa v dohľadnej dobe novej knihy zo ságy Piesne ľadu a ohňa?

    1. Verím, že áno.
    2. Nie, myslím, že to bude trvať ešte dlho.
    7 hlas(y/ov)
    Share Your Result

Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.