Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 21.9.2024
sk
Matúš
cz
Matouš

Ako posilniť imunitu? Toto sú menej tradičné spôsoby, ako sa chrániť pred chorobami

Radu č. 8 by si nečakal.


Jeseň je obdobím ochladenia, ktoré sme po extrémne horúcom lete tento rok potrebovali ako soľ. Zároveň je to aj obdobie skúšky pre našu imunitu, keďže so zmenou počasia má čo robiť, aby nás udržala zdravých. Často sa to nepodarí a prepukne u nás nejaká choroba, nachladnutie či chrípka. Preto by sme v tomto čase určite nemali podceňovať dôležitosť otázky „Ako posilniť imunitu?“.

Kým základné tipy na posilnenie imunity sú známe, existuje množstvo menej tradičných metód, ktoré môžu tiež pomôcť udržať tvoje telo v dobrej kondícii. Ako posilniť imunitu? Tu je niekoľko špecifickejších spôsobov, ako podporiť imunitný systém počas sezóny nachladnutia.

1. Fermentované potraviny

Zahrň do svojej stravy fermentované potraviny ako kimchi, kefír a kyslá kapusta. Tieto potraviny sú bohaté na probiotiká, ktoré podporujú zdravú črevnú flóru a imunitu.

2. Selén a jeho zdroje

Selén je minerál, ktorý hrá kľúčovú úlohu v imunitnom systéme. Zdroje selénu zahŕňajú para orechy, morské plody a slnečnicové semienka. Pravidelná konzumácia týchto potravín môže pomôcť zvýšiť obranyschopnosť organizmu.

3. Adaptogény

Zváž použitie adaptogénnych bylín, ako sú ashwagandha, rhodiola alebo reishi. Tieto rastliny pomáhajú telu prispôsobiť sa stresu a zvyšujú energetickú hladinu.

Ako posilniť imunitu? Toto sú menej tradičné spôsoby, ako sa chrániť pred chorobami
Shutterstock

4. Chladové terapie

Pravidelná expozícia chladu, ako je studená sprcha alebo ľadový kúpeľ, môže stimulovať imunitný systém a zlepšiť cirkuláciu krvi. Tento postup môže tiež zvýšiť odolnosť voči stresu.

5. Vzduchové rastliny

Pestovanie vzduchových rastlín (Tillandsia) v interiéri môže zlepšiť kvalitu vzduchu a znížiť stres. Tieto rastliny potrebujú minimum starostlivosti a môžu prispieť k celkovému pocitu pohody.

Je lepšia vaňa alebo sprcha? Obe majú svoje pre a proti, ktoré si si možno neuvedomil

Mohlo by ťa zaujímať:

Je lepšia vaňa alebo sprcha? Obe majú svoje pre a proti, ktoré si si možno neuvedomil

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Veronika Kužmová
Som z východu a som na to hrdá. Vyštudovala som editorstvo a vydavateľskú prax a raz by som chcela zeditovať knihu, ktorá vyhrá Nobelovu cenu. Zaujímam sa o zdravý životný štýl a rada cvičím, aby som potom mohla robiť svoju druhú najobľúbenejšiu činnosť - jesť.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.