Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 6.10.2024
sk
Natália
cz
Hanuš

Netradičné ubytovanie na Slovensku. Rozprávkové lokality, ktoré ti vyrazia dych

7 netradičných ubytovaní, ktoré ti poskytnú nielen nocľah, ale aj zážitok na celý život.


Na Slovensku sa čoraz viac rozmáhajú netradičné formy ubytovania, ktoré prinášajú zážitky na celý život. Či už túžiš po romantike v domčeku na strome, relaxe v plávajúcich chatkách na vode alebo sa chceš ocitnúť vo westernovom filme a zažiť dobrodružstvo, vďaka týmto jedinečným lokalitám môžeš objavovať nový rozmer cestovania, keď bude zážitkom nielen výlet, ale aj samotné ubytovanie.

Kde na Slovensku nájdeš netradičné ubytovania, ktoré stojí za to navštíviť?

Rokfort v oblakoch, unikát, ktorý nájdeš iba na Slovensku

Chceš sa vrátiť do detských čias a zažiť magickú atmosféru Rokfortu? V obci Čavoj, v okrese Prievidza, vyrástol tematický domček na strome, miesto, ktoré je plné mágie, kúziel a nezabudnuteľnej atmosféry. Tú si môžeš vychutnávať v každom ročnom období, dokonca aj v zime, keďže je domček plne zateplený a v prípade, že by ti bola zima, disponuje aj kachľami na drevo.

Majiteľ objektu si dal záležať na detailoch a jeho cieľom bolo, aby mali návštevníci po pobyte pocit, že navštívili Rokfortskú strednú školu. Nájdeš tu auto Arthura Weasleyho, sviečky, mandragoru, zlatú strelu, obrazy z denného proroka, knihy či vlastnoručne vyrobený Nimbus 2000.

Vedel si, že…?

Koncept domčeka na strome s témou Rokfortu je unikátny a žiaden obdobný na svete nie je. Majiteľ sa pri jeho výstavbe inšpiroval celoročne obývanými americkými domčekmi na strome.

Klara Zikudova

Domčeky na strome zaručia návrat do detských čias

Boom s domčekmi na strome sa za posledné roky na Slovensku rozmohol a je populárny. Jedným z dôvodov je aj to, že ľudia čím ďalej, tým viac vyhľadávajú únik od reality, každodenného stresu či negatívnych informácií a hľadajú miesto, kde by aspoň na chvíľu vypli a vrátili sa späť do bezstarostných detských čias.

Ak hľadáš miesto mimo civilizácie, v lese, kde môžeš bezstarostne sedieť a nasávať atmosféru prírody, počúvať spev vtákov, pozorovať zvieratá či relaxovať pri zvukoch žblnkotania potoka, domček na strome bude to pravé orechové. Na Slovensku takéto domčeky nájdeš vo viacerých lokalitách, napríklad:

Stock.adobe
  • Wild House Donovaly
  • StromDom Dva Duby v Novej Bani
  • Treehouse v Bojniciach a Trenčianskych Tepliciach
  • Happy Tree House Betliar
  • ARBORdomček pri Brezne

Hausboat Bublinka a Vlnka „Život na vode“

Ak si milovníkom vody a chceš si užiť západ či východ slnka, nočnú oblohu plnú hviezd, pozorovať divé kačice, labute, bobry alebo vydry, ubytovanie na vode v Jaroveckej zátoke neďaleko Bratislavy bude pre teba ako stvorené a nudiť sa zaručene nebudeš. Štýlové plávajúce domčeky sú plne vybavené pre komfort a pohodu svojich návštevníkov, ich súčasťou je fínska sauna, ktorej dispozícia ponúka nádherné výhľady na zátoku. V jej kryštálovo čistej vode sa po saunovaní môžeš ochladiť.

Hausbóty sú k dispozícii celoročne, disponujú obývacou, spálňovou a kuchynskou časťou, tiež terasou, z ktorej môžeš skočiť rovno do vody. V areáli, v ktorom sa hausbóty nachádzajú, sú pre hostí navyše pripravené rôzne aktivity, napríklad stolný tenis, bedminton, prenájom motorového člna či ohnisko vhodné na letnú opekačku.

Geissenovci na Slovensku: Prvé televízne zábery vyvolali vlnu kritiky

Určite si prečítaj:

Prvé televízne zábery Geissenovcov z návštevy Slovenska vyvolali vlnu kritiky

Jurta pod Kriváňom, kde uvoľníš telo i dušu

Potrebuješ zažiť dokonalé uvoľnenie tela i duše? Skús to v originálnej mongolskej jurte. Jurta je netypický príbytok, ktorý sa nachádza na Liptove, a jej benefitom je priamy výhľad na Kriváň. Súčasťou jurty je plynové ohnisko s lávovými kameňmi, ktoré nielen dotvára atmosféru, ale slúži aj ako zdroj tepla. V exteriéri môžeš využiť neobmedzený vstup do fínskej sauny, ktorú je potrebné pred pobytom rezervovať.

Vedel si, že…?

Jurta má kruhový tvar a prednosťou takéhoto tvaru je prirodzené prúdenie energie. Aj vďaka tomu tu môžeš zažiť dokonalé uvoľnenie tela i duše.

ForRest Glamping, jedinečné stanové chatky

Či už sa chystáš na romantický pobyt vo dvojici, alebo vyrážaš za dobrodružstvom s rodinkou či priateľmi, vo ForRest Glampingu neďaleko Banskej Štiavnici máš na výber z viacerých veľkostí luxusných stanov. Všetky sú vybavené vlastnou kúpeľňou, terasou i vonkajším sedením. Nemusíš sa obávať tepla ani zimy, počas letnej sezóny ťa schladí klimatizácia, v zimných mesiacoch zase vyhrievaná podlaha. A ak túžiš po dokonalom relaxe, môžeš si užiť aj súkromnú vírivku. Na požiadanie ti ju majitelia v teplých mesiacoch radi postavia na terasu tvojho stanu.

Adventure Glamping Štôla poskytne nerušený kontakt s prírodou

Vydaj sa objavovať krásy slovenskej prírody a ubytuj sa v prvom tatranskom glampingu, na okraji malebnej obce Štôla. Glamp je umiestnený v tichom prostredí, v chatovej osade Brezový háj, ktorá zaručuje bezprostredný a ničím nerušený kontakt s prírodou.

Vybrať si môžeš z viacerých dizajnov glampingu, napríklad ten s názvom Perzeid, ktorý predstavuje priehľadnú bublinu, z ktorej môžeš pozorovať nočné nebeské divadlo, alebo glamp Lesný duch s indiánskou atmosférou. V každej ubytovacej jednotke nájdeš všetko potrebné pre pohodlný pobyt – drevené postele s kvalitnými matracmi, dizajnové kreslá, na terase ležadlá či lavice, kožušiny a rôzne doplnky.

Westernové dobrodružstvo na Ranči pod Ostrou skalou

Unikátne a zážitkové ubytovanie ponúka aj Ranč pod Ostrou Skalou. Môžeš sa tak zahrať na Indiána, kočovníka či rozprávkovú postavu, stačí si len zvoliť typ izby podľa preferencií. Pripravené sú rozprávkové chalúpky, indiánske stany, konské dostavníky aj izby v penzióne SALOON v americkom motelovom štýle.

V country štýle je aj miestna reštaurácia s kovbojským nádychom, kde podávajú chutné slovenské špeciality, bryndzové halušky, strapačky či pirohy. V rámci pobytu môžeš absolvovať jazdu na koni s inštruktorom aj so záprahmi, člnkovanie na Palcmanskej Maši, požičať si bicykel a objavovať krásy a zákutia Slovenského raja.

Ďalšie zážitkové netradičné ubytovania na Slovensku:

  • Glamping rezort v pohorí Vtáčnik
  • Teepeečko nad dedinkou Liptovské Beharovce
  • SudoLand Orava
  • Treedom v Prievidzi
  • Ubytovanie vo vojenskom bunkri pri Bratislave
  • Kiva Cabin v Horných Hámroch
  • Kutica v Novej Bani
  • Folklórna chyža v Bojniciach

Slovensko skrýva množstvo skvostov, ktoré čakajú na tých, ktorí túžia po netradičných zážitkoch. Tieto unikátne formy ubytovania nielenže obohatia cestovanie, ale aj rozšíria obzory a ponúknu nový pohľad na krásy našej krajiny. Nech už ťa láka pokoj prírody, romantika či dobrodružstvo, netradičné ubytovania na Slovensku majú čo ponúknuť každému cestovateľovi. Inšpiruj sa a naplánuj svoj ďalší výlet v spojení s netradičným ubytovaním, ktoré ti zaručí zážitky na celý život.

Poznáme páry Let's Dance 2023. S kým bude tancovať herec zo Skrytej vášne?

Určite si prečítaj:

Poznáme páry Let’s Dance 2023. S kým bude tancovať herec zo Skrytej vášne?


Tagy:

Radka Klemanová
Milovníčka cestovania, spoznávania nových krajín či kultúr. Špeciálne miesto v mojom srdci si vyslúžilo Slovensko a aj preto chcem čitateľov EMEFKA motivovať k jeho spoznávaniu.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.