Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Pondelok 23.9.2024
sk
Zdenka
cz
Berta
, Bertina

Odchod moderátora bude mať svoju dohru. Michal Kovačič plánuje zažalovať Markízu

Televízia dala moderátorovi výpoveď 28. júna.


Situácia bývalého televízneho moderátora Michala Kovačiča a jeho výpovede sa posúva dopredu. „Úprimne povedané, mne sa do toho veľmi nechcelo. Ale na druhej strane, práve kolegovia z odborov, s ktorými sme sa o tom bavili, povedali, že bez ohľadu na to, že to nie je žiadny sen s niekým sa doťahovať roky na súde, sme sa zhodli a dohodli, že je to potrebné. Odbory vyslovene vyhlásili, že výpoveď bola protiprávna a treba to urobiť. S kolegami som sa zhodol a súhlasil som s tým, že žalobu treba podať,“ uviedol novinár v relácii Rozhovory so Šimonom.

Prečo mu televízia dala výpoveď? Podľa generálneho riaditeľa televízie Markíza Petra Gažíka išlo o hrubé porušenie pracovnej disciplíny. Kovačič na záver jednej májovej časti svojej relácie Na Telo povedal, že stanica vyvíja na redaktorov spravodajstva politický tlak a pokusy ovplyvňovať informácie a diskusie prichádzajú aj od vedenia televízie.

„Dnes som v televízii Markíza po 16-tich rokoch dostal výpoveď. Bez súhlasu odborov je neplatná, napriek tomu sa manažment rozhodol ísť cestou porušenia zákona. Za to, že som povedal vo verejnom záujme pravdu. Brániť sa voči tomu sa, žiaľ, dá už len súdnou cestou, vyjadril sa Kovačič na svojom Instagrame tesne po tom, ako výpoveď z televízie dostal. Bolo to 28. júna.

Odvtedy sa veci výrazne posunuli a Michal Kovačič založil zbierku pre nový projekt s názvom 360°. Jeho osemčlennému tímu sa podarilo vyzbierať až 600 000 eur. Môžeme teda s istotou povedať, že jeho cesta politických diskusií bude pokračovať.

Napriek tomu sa bývalý moderátor politickej relácie Na Telo po dôkladnom zvážení situácie s jeho kolegami rozhodol obrátiť späť k televízii a ohlásiť, že ju zažaluje. Celý postup podania výpovede a aj dôvody jej podania sa od začiatku javili ako veľmi hmlisté a nezákonné. Ďalší vývin situácie a reakciu televízie môžeme očakávať čoskoro.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.