Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 27.9.2024
sk
Cyprián
, Damián
cz
Jonáš

Falošný Brad Pitt okradol ženy o 325-tisíc eur. Podvodník ich zmanipuloval cez „citový vzťah“

Ľudská naivita sa dá veľmi ľahko zneužiť.


Niekedy to vyzerá, že byť podvodníkom je tá najľahšia „práca“ na svete a človek sa pri tom vôbec nemusí snažiť. Skvelo to ilustruje prípad, o ktorom priniesla informácie agentúra TASR. Dve ženy sa nechali oklamať podvodníkmi vydávajúcimi sa za hollywoodskeho herca. Falošný Brad Pitt z nich vytiahol riadnu sumu peňazí.

Romantika sa nekonala

Páchatelia na svoje obete číhali vo fanúšikovskej skupine amerického herca. Podľa španielskej polície nenechávali nič na náhodu a svoje potencionálne ciele dôkladne preskúmali: „Kyberzločinci preskúmali sociálne siete obetí a vytvorili ich psychologický profil. Zistili, že obe ženy sú zraniteľné osoby, ktorým chýba náklonnosť a majú depresiu.“

Podvodníci ktorí sa vydávali za známeho herca, vytiahli z dvojice žien až neuveriteľných 325-tisíc eur. Falošný Brad Pitt však už skončil.
Profimedia

So ženami podvodníci komunikovali cez aplikáciu WhatsApp. Vydávali sa za samotného Brada Pitta, tvrdili, že k nim „majú citový vzťah“ a žiadali od nich, aby investovali do neexistujúcich produktov. Ženu z Andalúzie okradli o 175-tisíc eur, žena z Baskicka prišla o 150-tisíc eur.

Páchatelia sú v rukách polície

Španielskej polícii sa podarilo v Andalúzii zadržať päticu podozrivých. V rámci rozsiahleho záťahu prehľadali päť nehnuteľností, zabavili niekoľko mobilných telefónov, dva počítače, platobné karty a aj denník, v ktorom boli zapísané frázy používané na manipuláciu žien.

Z celkovej sumy 325-tisíc eur, o ktorú sa falošný Brad Pitt obohatil na úkor žien, sa polícii zatiaľ podarilo získať naspäť 85-tisíc eur.

Určite si prečítaj:

20 obyčajných vecí, ktoré sa nápadne podobajú na zvieratá, mimozemšťanov či ľudské tváre


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.