Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 1.10.2024
sk
Arnold
cz
Igor

Pokračovanie sci-fi hitu, romantika aj horory. 10 zaujímavých filmov, ktoré na stream dorazia v októbri

Októbrové filmové tipy.


Ale to letí, však? Ani sme sa nenazdali a už tu máme október. To okrem iného znamená aj novú várku filmov a seriálov na streamovacích službách.

V tomto článku ti predstavíme desiatku pozoruhodne vyzerajúcich filmov, ktorým sa podľa nás oplatí venovať pozornosť. Nájdeš medzi nimi mrazivé horory, nejaký ten dokument, ale aj silné festivalové drámy.

1. Hold Your Breath

Horor Hold Your Breath natočila dvojica Karrie Crouse a William Joines. Príbeh sa odohráva v 30. rokoch v americkej Oklahome, ktorá je sužovaná ničivými púštnymi búrkami. Mladá matka začne byť presvedčená, že jej rodinu ohrozuje akási nadprirodzená sila, ktorá sa skrýva práve v týchto búrkach. A svojich najbližších je odhodlaná ochrániť.

V hlavných úlohách uvidíme Sarah Paulson, Amiah Miller, Annaleigh Ashford, Alone Jane Robbins, Ebona Moss-Bachracha a Billa Hecka. Trailer vyzerá celkom lákavo a obsadenie je tiež kvalitné. Snáď sa teda dočkáme slušnej žánrovky. Premiéra sa uskutoční 3. októbra na Disney+.

2. It’s What’s Inside

Hororová komédia It’s What’s Inside vznikla pod režisérskou taktovkou Grega Jardina. V centre príbehu je skupina priateľov, ktorí sa zídu na predsvadobnom večierku kamaráta Reubena (Devon Terrell). Vzťahy medzi nimi ale nie sú ideálne a všetko sa vystupňuje, keď na akciu dorazí spolužiak Forbes (David Thompson) so záhadným kufríkom. Na povrch sa začnú drať pochované tajomstvá, animozity a žiarlivosť.

V ďalších úlohách sa predstavia Brittany O’Grady, James Morosini, Gavin Leatherwood, Nina Bloomgarden, Alycia Debnam-Carey, Reina Hardesty, Madison Davenport či Aly Nordlie. Námet znie sľubne a snímke okrem napätia očividne nebude chýbať ani čierny humor. Rozhodne jej dáme šancu. Na Netflixe si ju pozrieme 4. októbra.

3. The Platform 2

Veľká pozornosť bude celkom iste venovaná aj sci-fi hororu The Platform 2. Pokračovanie celosvetového hitu z roku 2020 nás opäť zavedie do podivného vertikálneho väzenia. V ňom sa na jednotlivé podlažia každý deň spúšťa podnos plný jedla. Tí, ktorí sú v najvyšších celách, sa tak najedia do sýtosti a často tým dole nenechajú vôbec nič. Ako sa takémuto systému vzoprieť?

Réžie sa opäť chopil Galder Gaztelu-Urrutia a v hlavných úlohách uvidíme Milenu Smit, Hovika Keuchkeriana, Nataliu Tena a Óscara Jaenadu. Trailer dáva na známosť, že dvojka by za prvým dielom nemusela kvalitatívne zaostať. Tvorcovia zrejme rozšíria celú mytológiu ohľadom väzenia a pridajú aj viac akcie. Tešíme sa! Film nám 4. októbra doručí Netflix.

4. The Menendez Brothers

Dokumentárny film The Menendez Brothers od Alejandra Hartmanna sa bližšie pozrie na prípad bratov Erika a Lyla Menendezovcov. Tí zavraždili svojich rodičov, údajne ako odplatu za dlhoročné se*uálne a fyzické týranie. Prokuratúra ale tvrdila, že bratia chceli získať nemalé rodičovské bohatstvo.

Príbeh Menendezovcov momentálne rezonuje vďaka druhej sérii seriálu Monster od Ryana Murphyho, takže tento dokument bude iste prínosný pre každého, kto si o danom prípade chce zistiť viac. Na Netflix dorazí 7. októbra.

5. Girl Haunts Boy

Romantický fantasy film Girl Haunts Boy od Emily Ting rozpráva príbeh mladého Cola (Michael Cimino), ktorý sa skamaráti s duchom dievčaťa menom Bea (Peyton List). Bea pochádza z roku 1920 a obýva dom, do ktorého sa Cole nasťahoval.

Vo filme si zahrali aj Andrea Navedo, Phoebe Holden, Brandon Micheal Hall, Sharleen Shayan a Ethan Herschenfeld. Námet síce nie je úplne najoriginálnejší, ale stále ponúka dosť možností, ako rozohrať príjemnú fantasy romantiku. Snímka na Netflix zamieri 10. októbra.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš

6. Lonely Planet

Romantickú drámu Lonely Planet natočila Susannah Grant. Hlavnou hrdinkou je Katherine (Laura Dern), ktorá na dovolenke v Maroku stretne mladého Owena (Liam Hemsworth). Preskočí medzi nimi iskra a obaja sa vrhnú do vášnivej milostnej aféry.

V ďalších úlohách uvidíme aj Dianu Silvers, Bena Youcefa, Bellinu Logan, Rachidu Brakni, Gustava Dyekjær Giesa, Dillona Lana a Francesca Martina. Slušne vyzerajúca dráma bude očividne stáť na zaujímavej dynamike medzi staršou ženou a mladým mužom. To by mohlo priniesť originálny a silný zážitok. Lonely Planet si odbije premiéru 11. októbra na Netflixe.

7. In Her Place

Dráma In Her Place od Maite Alberdi sa točí okolo čilskej spisovateľky Maríe Caroliny Geel, ktorá v roku 1955 zabila svojho milenca. Jej prípad šokuje uzavretú súdnu znalkyňu Mercedes a obe ženy k sebe – prekvapivo – začnú cítiť porozumenie.

Hlavné úlohy stvárnili Elisa Zulueta, Francisca Lewin, Marcial Tagle, Pablo Macaya a Gabriel Urzúa. Snímka už má za sebou premiéru na festivale San Sebastián, odkiaľ si odniesla pozitívne recenzie. Na Netflixe si ju budeš môcť pozrieť 11. októbra.

8. Brothers

Akčnú komédiu Brothers má na svedomí Max Barbakow. Predstaví nám v nej bratov Mokeho (Josh Brolin) a Jadyho (Peter Dinklage). Obaja sú taktiež zločinci, hoci jeden z nich by sa chcel polepšiť. Na to ale nebude mať veľa času, keďže podarená dvojica vyrazí na road trip, ktorého cieľom je nebezpečná lúpež.

Vo vedľajších úlohách sa predstavia aj Brendan Fraser, Taylour Paige, Glenn Close, Al Hamacher, Devyn Dalton, Joshua Mikel, Don Stallings či Matt Lewis. Trailer láka na slušnú zábavu a Max Barbakow už vo svojom debute Palm Springs ukázal, že komédie točiť vie. Brothers nájdeš na Prime Video od 17. októbra.

9. Woman of the Hour

Herečka Anna Kendrick zamierila do režisérskych vôd a natočila kriminálnu drámu Woman of the Hour. Sama si zahrala aj hlavnú rolu Sheryl, ktorá sa rozhodne nájsť si partnera v obľúbenej televíznej šou. Do oka jej padne šarmantný Rodney (Daniel Zovatto), ktorý však ukrýva temné tajomstvo.

Snímka vychádza zo skutočných udalostí a kritici sa o nej vyjadrili mimoriadne priaznivo (na Rotten Tomatoes má momentálne 90 % pozitívnych recenzií s ratingom 7,70/10). Rozhodne si ju teda nenecháme ujsť. Premiéra sa uskutoční 18. októbra na Netflixe.

10. Don’t Move

Horor Don’t Move režírovali Brian Netto a Adam Schindler (a o produkciu sa postaral Sam Raimi). Hlavnou hrdinkou je mladá žena, ktorú si ako svoju ďalšiu obeť vyhliadne sériový vrah. Ten jej vstrekne do žíl paralyzujúci roztok, ktorý postupne ochromuje jej telo. Žena teda musí pozbierať posledné sily a pokúsiť sa prežiť.

Vo filme si zahrali Kelsey Asbille, Finn Wittrock, Daniel Francis a Moray Treadwell. Don’t Move má celkom sľubný nápad, tak snáď z neho vylezie fajn žánrovka. Na Netflixe si ju budeme môcť zapnúť 25. októbra.


Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.