Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 27.9.2024
sk
Cyprián
, Damián
cz
Jonáš

Češeš si vlasy kefou? Na túto jednu dôležitú vec zabúda mnoho ľudí

Špinavá kefa? Už nikdy viac!


Čistíš si svoju kefu na vlasy dostatočne často? Obvyklá odpoveď by bola nie, čo je ale nesprávne. Tento úkon sa môže zdať ako zbytočný a ojedinelý, avšak v skutočnosti ide o veľmi dôležitú vec. Hneď ako si kefu začneš čistiť, už ju nebudeš chcieť mať v žiadnom inom stave.

Ako uviedla trichologička Anabele Kingsley pre britský magazín Express: „Na kefách sa hromadia produkty, baktérie, znečistenie z okolia, pot, olej a odumreté bunky pokožky, ktoré sa prirodzene nachádzajú vo vlasoch a na pokožke hlavy.“

Česaním pomocou neudržiavanej kefy teda narúšame pH pokožky na hlave, čím môže dôjsť k zápalu, podráždeniu a vzniku lupín. V mnohých prípadoch nie je nič kľúčovejšie než čistota nástrojov, ktoré pri obstarávaní vlasov používame. Platí to aj pre kefu na vlasy.

Podľa Anabele Kingsley je potrebné čistiť kefu na vlasy aspoň raz za dva až štyri týždne, ideálne zakaždým po zhruba dvadsiatich použitiach. „Pravidelne si čistíte štetce na mejkap, aby ste z nich odstránili špinu. To isté by ste mali robiť s kefou na vlasy,“ uvádza Kingsley.

Ako teda správne vyčistiť kefu na vlasy?

Ak u teba začínajú stúpať obavy, že tvoje vlasy boli roky neúmyselne poškodzované, tu je návod od Anabele Kingsley na to, ako si efektívne vyčistiť kefu:

Kefu najprv rozčešte: Použite hrebeň so širokými zubmi alebo prsty na odstránenie všetkých prameňov vlasov z kefy.

Potom ju umyte: Využite napríklad šampón a teplú vodu. Taktiež môžete kefu namočiť do teplej vody s pridanou sódou bikarbónou. Pri drevených kefách ale pozor, len ich opláchnite, nenamáčajte ich.

Následne ju vydrhnite: Pomocou zubnej kefky jemne vydrhnite kefu medzi hrotmi.

Na záver opláchnite: Dobre vyumývajte a vytraste prebytočnú vodu. Ak umývate lopatkovú kefu, dbajte na to, aby ste zo základne jemne vytlačili prebytočnú vodu.

Nechajte ju uschnúť na vzduchu (nesušte fénom): Kefu nechajte úplne vyschnúť na utierke alebo na stojane na riad. Fénovanie môže hroty kefy zdeformovať a poškodiť ich tvar. Sušenie na vzduchu môže trvať od 12 do 24 hodín.

Kedy je čas nahradiť starú kefu novou? Vtedy, keď si na starej kefe všimneme dolámané alebo inak deformované štetiny. Ak hľadáš kefu, ktorá bude čo najjemnejšia a najšetrnejšia k vlasom, stav na tú so širokými rozstupmi medzi jednotlivými štetinami.

vlasy
Shutterstock

Určite si prečítaj:

Ľudia sa podelili o užitočné manželské rady, ktoré dostali od svojho okolia


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.