Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 27.9.2024
sk
Cyprián
, Damián
cz
Jonáš

Chystá sa ďalší nový dizajn policajných áut. Dočkáme sa tentoraz aj národných motívov?

Bude valaška štandardnou výbavou?


V apríli 2023 slovenská polícia dostala prvé vozidlá v novej žlto-modrej úprave, ktoré mali postupne nahradiť autá so zeleným pásom, aké u nás jazdili dlhé roky. Tento nový dizajn policajných áut sa ani poriadne nestihol udomácniť a už sa chystá nová vizuálna úprava. Správu priniesol web TV Noviny.sk.

Slovenskejšie policajné autá

Nové „národné“ pasy (s poľským motívom) nestačia. Slovensko sa čoskoro dočká aj nového vizuálu policajných áut.

„Mal som možnosť vidieť už aj návrh dizajnu nových policajných áut a som rád, že ten hračkársky Hamranov dizajn bude tiež vymenený rovnakým štýlom,“ uviedol na Facebooku podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba.

Reportéri TV Markíza sa pokúsili zistiť ďalšie informácie o tom, ako by tento nový vizuál mal vyzerať. Ministerstvo vnútra potvrdilo, že sa niečo pripravuje, na podrobnosti bolo skúpe. Nový dizajn bude podľa hovorcu ministerstva Mateja Neumanna predstavený verejnosti „na tlačovej konferencii v dohľadnom čase“.

Určite si prečítaj:

Takto sa vysmievate podvodníkom! Polícia zdieľa konverzácie Slovákov, ktorí odhalili podvody

Ako bude vyzerať?

Hovorca uviedol, že hlavným problémom s modro-žltým polepom je to, že ide o kópiu českého dizajnu, na ktorý Slovensko nemá autorské práva. TV Markíza však oponuje a tvrdí, že podľa jej zistení nám Česi dovolili používať tento dizajn (ktorý navyše nie je ani úplne identický).

Ako teda budú nové autá vyzerať? Kým nie je nič oficiálne zverejnené, môžeme si dovoliť troška zafantazírovať. Ak súčasná vláda bude k veci pristupovať rovnako ako ku zmene pasov, možno sa dočkáme aj nejakých írečitých slovenských motívov. Zo zahraničnej fotobanky. Tentoraz možno nevyužijú poľský ľudový vzor, ale pre zmenu si možno požičajú niečo z Ukrajiny alebo z Chorvátska.

Pripravuje sa nový dizajn policajných áut. V prípade, že bude zavedený, budú policajti jazdiť v troch rôznych vizuálnych typoch áut.
EMEFKA

Tri rôzne úpravy?

Dizajn, ktorý Taraba nazval „hračkárskym“, sa pridŕža štandardu, ktorý je využívaný vo viacerých európskych krajinách, a nie je jasné, z akého hľadiska ministrovi životného prostredia prekáža. Policajné odbory ho kritizovali z toho dôvodu, že žlto-modrý polep a sivá farba vozidla výrazne predražovali každé jedno zaobstarané vozidlo.

Pripravuje sa nový dizajn policajných áut. V prípade, že bude zavedený, budú policajti jazdiť v troch rôznych vizuálnych typoch áut.
TASR

Exminister vnútra Roman Mikulec na ohlásený redizajn reaguje negatívne. Nerozumie tomu, prečo sa ministerstvo vnútra v súčasnej situácii, keď hrozia masívne odchody policajtov, zaoberá takýmito záležitosťami: Ja už naozaj neviem, za čo má Šutaj Eštok našich policajtov. PZ sa mu rozpadá, poctivých šikanuje, platy im nezdvihol. No počúvajte dobre – pripravuje nový dizajn policajných áut. To akože toto trápi policajtov na Slovensku? Veď to je výsmech.

V prípade, že nový dizajn bude schválený, sa Slováci môžu tešiť na to, že v uliciach budú jazdiť policajné autá v troch rozdielnych úpravách. Bude to vyzerať všelijako, ale profesionálne rozhodne nie.

Určite si prečítaj:

Dvojica policajtov zachránila život žene v zadymenom byte


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.