Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 2.10.2024
sk
Levoslav
cz
Olívie, Oliver
, Olivia

Návrat obľúbenej romantiky aj animovaná Lara Croft. 10 zaujímavých seriálov, ktoré dorazia na stream v októbri

Seriálových noviniek bude dosť aj v októbri.


Dorazil október, čo znamená, že nastal čas na našu pravidelnú rubriku o novinkách na streamovacích službách V tomto článku sa bližšie pozrieme na seriály, ktoré si odbijú premiéru práve počas októbra. Nebude v nich núdza o napínavé trilery, silné drámy, ale ani o romantiku.

1. Where’s Wanda?

Dramédia Where’s Wanda? sa točí okolo Deda (Axel Stein) a Carlotty (Heike Makatsch), ktorí už mesiace pátrajú po svojej nezvestnej dcére. Keďže polícia si s prípadom nevie rady, zúfalí rodičia sa pustia do pátrania sami. Keď začnú prešetrovať svojich susedov, odhalia temné tajomstvá, ktoré na zmiznutie ich dcéry vrhnú nové svetlo.

V seriáli si zahrali aj Carolin Karnuth, Robert Maaser, Lea Drinda, Kostja Ullmann, David Striesow, Palina Rosinski a Joachim Król. S podobným námetom sa väčšinou stretávame v prípade temných kriminálnych trilerov, takže sme zvedaví, ako bude fungovať v žánri čiernej komédie. Trailer naznačuje, že by sme sa mohli dočkať slušnej zábavy. Seriál odštartuje na Apple TV+ od 2. októbra.

2. Heartstopper (3. séria)

V októbri dorazí aj tretia séria obľúbeného romantického seriálu Heartstopper. V nej budeme opäť sledovať hlavných hrdinov Charlieho (Joe Locke) a Nicka (Kit Connor) a ich vzťah. Ten sa v novej sérii očividne prehĺbi, ale bude tiež musieť prekonať nové prekážky.

V seriáli sa objavia aj William Gao, Yasmin Finney, Tobie Donovan, Corinna Brown, Kizzy Edgell a Rhea Norwood. Na Netflix dorazí 3. októbra.

3. Starting 5

Športový dokument Starting 5 divákom predstaví päť hráčov NBA počas sezóny v rokoch 2023/2024. Musia riešiť nielen ťažké zápasy, ale aj zranenia a snahy zosúladiť svoje kariéry a rodinný život.

V seriáli sa objavia hráči LeBron James, Anthony Edwards, Jayson Tatum, Jimmy Butler a Domantas Sabonis. Starting 5 si odbije premiéru 9. októbra na Netflixe.

4. Tomb Raider: The Legend of Lara Croft

Lara Croft sa vydáva na ďalšie dobrodružstvo! Adaptácia známej videohry Tomb Raider: The Legend of Lara Croft bude sledovať slávnu archeologičku na nových dobrodružných cestách.

Svoj hlas jej prepožičala Hayley Atwell, okrem nej budeme počuť aj Richarda Armitaga, Allena Maldonada a Earla Baylona. Animácia vyzerá pôsobivo, tak snáď sa kultová videoherná séria dočká kvalitnej adaptácie. Premiéra sa uskutoční 10. októbra na Netflixe.

5. Citadel: Diana

Akčný sci-fi triler Citadel: Diana nás zavedie do Milána v roku 2030. Hlavnou hrdinkou je agentka Diana Cavalieri (Matilda De Angelis), ktorá pracuje pre medzinárodnú organizáciu Citadel. Diane sa podarí infiltrovať do prostredia nebezpečného syndikátu Manticore, čím sa ale ocitne v smrteľnom nebezpečenstve.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš

V seriáli si zahrali aj Maurizio Lombardi, Thekla Reuten, Giordana Faggiano, Daniele Paoloni, Julia Piaton, Filippo Nigro a Silvia Bazzini. Citadel: Diana zamieri na Prime Video 10. októbra.

6. Dokonalý cudzinec

Seriál Dokonalý cudzinec natočil kultový Alfonso Cuarón. Hlavnou hrdinkou je Catherine Ravenscroft (Cate Blanchett), úspešná novinárka, ktorej práca spočíva v odhaľovaní zlyhaní rešpektovaných inštitúcií.

Keď sa jej ale do rúk dostane nový román od vdovca Stephena (Kevin Kline), zistí, že je jeho hlavnou hrdinkou. Román navyše odhaľuje temné tajomstvo z jej minulosti.

V seriáli si zahrali aj Sacha Baron Cohen, Lesley Manveille, Kodi Smit-McPhee, Louis Partridge a Jung Hoyeon. Synopsa znie poriadne lákavo, obsadenie je tiež parádne a Cuarón na režisérskej stoličke je zárukou kvality. Podľa všetkého nás teda čaká výživný psychologický triler. Vysielať sa začne 11. októbra na Apple TV+.

7. Nemesis

Kriminálny seriál Nemesis sa sústredí na prokurátorku a vyšetrovateľku, ktoré sa zameriavajú na vyšetrovanie finančných zločinov bohatej elity. Prípady sú však stále komplikovanejšie. Odhalenie neprávom nadobudnutého bohatstva tak nebude jednoduché.

Hlavné úlohy si zahrali Lies Visschedijk, Romana Vrede, Peter Blok, Jade Olieberg a Bram Suijker. Seriál si budeš môcť zapnúť na Disney+ od 16. októbra.

8. Rivals

Hlavnými hrdinami seriálu Rivals sú Rupert Campbell-Black (Alex Hassell) a lord Tony Baddingham (David Tennant). Medzi týmito mužmi vznikne nezmieriteľná rivalita, ktorá začne zasahovať životy oboch z nich. A taktiež sa začne prelievať do prostredia televízie Corinium, v ktorej obaja pracujú.

Okrem zmienených hercov uvidíme aj Aidana Turnera, Katherine Parkinson, Victoriu Smurfit, Lisu McGrillis, Luka Pasqualina, Claire Rushbrook a Dannyho Dyera. Premiéra je stanovená na 18. októbra na Disney+.

9. Territory

Dobrodružná dráma Territory sa točí okolo rodiny Lawsonovcov, ktorí vlastnia najväčší ranč na chov dobytka. Záujem oň ale majú aj konkurenční chovatelia, gangstri, domorodci či bohatí magnáti. Boj Lawsonovcov o udržanie vlastného majetku rozhodne nebude jednoduchý.

Hlavné úlohy v seriáli stvárnili Anna Torv, Sam Corlett, Sara Wiseman, Robert Taylor, Michael Dorman, Jay Ryan a Joe Klocek. Territory je popisovaný ako „austrálska verzia známeho seriálu Yellowstone“. Inšpirácia je zjavná, snáď sa ale nedočkáme príliš veľkej kópie, ale originálneho príbehu. Seriál na Netflix dorazí 24. októbra.

10. Before

V centre príbehu dramatického trileru Before je detský psychiater Eli Adler (Billy Crystal). Ten práve prišiel o svoju manželku, ktorá spáchala samovraždu, a snaží sa pomôcť mladému chlapcovi Noahovi (Jacobi Jupe). Postupne začne vysvitať, že chlapec je nejakým spôsobom spojený s Eliho minulosťou.

V ďalších úlohách sa objavia aj Judith Light, Rosie Perez, Hope Davis či Will Hochman. Seriálu budú očividne dominovať postavy a ich psychológia, takže potenciál na kvalitnú drámu tu rozhodne máme. Before na Apple TV+ zamieri 25. októbra.


Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.