Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 28.9.2024
sk
Václav
cz
Den české státnosti | Václav
, Václava
V spolupráci s TV JOJ

Jitka Schneiderová o svojej postave v Príliš veľa lásky: Seriál odráža niečo, čo sa naozaj deje (ROZHOVOR)

„Myslím si, že zásada 'ži a nechaj žiť' je veľmi dôležitá," vraví.


Nový JOJkársky seriál Príliš veľa lásky chytil za srdce veľa ľudí. 50-ročný Marek delí svoj život medzi Brno a Bratislavu a v obidvoch mestách má dve rodiny. Do života sa mu dokonca zaplietla aj milenka Naďa.

Práve v Brne má Marek Lindu, ktorú sme oslovili do rozhovoru, aby nám prezradila nielen niečo o seriáli, ale aj o tom, ako vníma neveru v dnešnej dobe.

TV JOJ

Ako hodnotíte svoju postavu v novom seriáli?

Ja svoju postavu nemôžem hodnotiť, pretože som ju hrala. A to jednoducho nedokážem.

Dojem zo seriálu je silný a mám radosť, že je to niečo iné než bežné seriály… alebo teda, že je to špecifické a odlišné. Je to dramatické a má to silnú tému. Z toho dôvodu som z toho taká naplnená.

Stotožňujete sa v niečom s Lindou?

Nie, nestotožňujem sa. Samozrejme, že premýšľam nad tým, prečo tá postava takto konala, aby som ju pochopila. Ale to je asi všetko.

Bolo pre vás niečo pri natáčaní výzvou?

No, boli tam scény, kde som musela byť skoro nahá vo vani. To nebolo úplne príjemné, ale bola som úplne v bezpečí. Takže to bolo nakoniec v poriadku.

Máte pocit, že seriál odráža realitu dnešných vzťahov?

Vzťahy môžu byť rôzne. Keď sú v nich dvaja, alebo v tomto prípade dokonca tri, štyri až päť ľudí, tak sa to určite môže podobať na niečo, čo ľudia reálne zažívajú.

To je na tom zaujímavé, že sme natočili niečo, čo odráža ľudský život. A čo sa naozaj deje. Preto je to zaujímavé, pretože to ukazuje vzťahy inak než bežné príbehy o tom, či sa rozvádzame, alebo nie.

TV JOJ

Aký je váš názor na polygamiu? Dnes je táto téma čoraz diskutovanejšia, možno sa už stáva bežnou súčasťou niektorých vzťahov.

Sama sa snažím nehodnotiť veci, ktorým úplne nerozumiem. Myslím si, že zásada „ži a nechaj žiť“ je veľmi dôležitá. Nemáme právo zasahovať ani hodnotiť niečo, čo sami nepoznáme alebo o čom nemáme informácie. Seriál ale ukazuje, nad čím by sa ľudia mali zamyslieť.

Preto si myslím, že je dobré klásť si otázky, prečo sa niektoré veci dejú. Na konci seriálu je veľmi dôležité posolstvo, že aj keď sa vám v živote niečo stane a bolí to, časom sa to zahojí.

V čom sú dnešné vzťahy iné v porovnaní s tými v minulosti?

Dnes máme viac slobody. Ľudia majú slobodu rozhodnúť sa, čo chcú zažiť. Myslím si, že aj v minulosti sa diali podobné veci, len sa to skrývalo.

Aký je váš názor na odpustenie nevery?

Myslím si, že odpustenie je jediná cesta, ako sa človek môže cítiť dobre.

Prečo by si mali diváci pozrieť tento seriál? Čo ho robí výnimočným?

Výnimočný je preto, že je tam skvelé herecké obsadenie, je to nádherne natočené, má to krásnu kameru a hudbu.

Režisér mal odvahu dať tomu špecifický rytmus, ktorý môže byť pre niektorých divákov náročný. Ale odporúčam vydržať, pretože to poskytne ozajstné zamyslenie.

Seriál Príliš veľa lásky môžeš sledovať už dnes večer na TV JOJ


Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.