Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 1.10.2024
sk
Arnold
cz
Igor

Žiarlil na postavu, ktorú som vytvorila v The Sims. Slováci a Česi sa podelili o najšialenejšie žiarlivostné scény svojich ex

Podaktorí títo ľudia by zrejme mali vyhľadať pomoc odborníka.


Žiarlivosť vie byť riadna sviňa a ničiteľ vzťahov. V istej miere je vo vzťahu prijateľná a pochopiteľná, niekedy však zachádza do extrémnych rozmerov. Možno aj dosť často. Dôkazom toho sú mnohé odpovede z vlákna na sociálnej sieti Threads.

Češka Barbora uviedla, že jej bývalý žiarlil na gynekologičku a druhý zasa na psa kamarátky. Zároveň vyzvala ostatných ľudí, nech sa sami vyjadria, na čo absurdné žiarlili ich expartneri a expartnerky. Z niektorých odpovedí ti padne sánka!

Zvieratá

So zvieratami si ľudia dokážu vytvoriť veľmi hlboký vzťah, a je preto jasné, že zviera je najväčším nepriateľom každého žiarlivého partnera. V odpovediach komentujúci uviedli, že ich expartneri žiarlili napríklad na koňa, kocúra, králika a niekoľkokrát bol spomenutý pes.

Shutterstock

„Tiež na psa, že ho mám radšej ako jeho a že on nebude u mňa spať, keď pes spí na posteli. Jeden z mnohých dôvodov, prečo je ex. Nuž, viacej miesta pre psa aspoň,“ zverila sa psičkárka. Treba uznať, že to, kde bude pes spať, je častým bodom sváru pre mnohé partnerské dvojice.

Rodina a priatelia

Ak na niekoho „má zmysel“ žiarliť, sú to priatelia. Veď tvoj partner/partnerka je s nimi v kontakte, má k nim dobrý vzťah a sú tak ideálnym kandidátom na neveru. O niečo čudnejšie sú pocity žiarlivosti voči príbuzným polovičky. Je to však pomerne rozšírená vec a dôkaz toho, že žiarlivosť nevychádza len zo se*uálnych obáv, ale aj emocionálnych. Niekto ťažko znáša, že človek, ktorého má najradšej na svete, delí svoju lásku aj medzi iné osoby!

Vyzerá to nejako takto: „Na môjho otca, celkovo mu vadilo, keď som trávila viac času s rodinou než s ním, na kamarátky, všetkým mojim spolužiakom sa vyhrážal.“ Vo vlákne niekto tiež spomenul „na súrodencov“, „na moju matku a sestru“ a „na moju rodinu (vrátane babičiek atď.)“.

Niektorí partneri berú ako hrozbu aj kamarátky ich dievčat. Iní zasa berú (takmer) všetko v pohode: „Žiaril na to, že som išla pozrieť moju kamarátku raz za pár mesiacov. Môj manžel nežiarli na nikoho, on dokáže prekusnúť, aj keď jeho kamoši dávali komplimenty mierne cez čiaru. Jednému dal facku, zaslúžene.“

Mohlo by ťa zaujímať:

Čo je najväčším zabijakom dnešných vzťahov? Slováci a Česi sa podelili o svoje názory

Neexistujúci ľudia

Jedna vec je žiarliť na ľudí, ktorých tvoj partner/partnerka stretávajú. Iný level je však žiarliť na niekoho, kto ani neexistuje. Často je to akýsi hypotetický milenec.

Toto je skvelý príklad: „Na niekoho, kto vlastne ani neexistoval. Len preto, že som si urobila pár fotiek, keď som sa práve v jeden deň namaľovala. Dostala som žiarlivostnú scénu, že sú to fotky pre ‚milenca‘.“

Žiarlivosť vie byť riadna sviňa a ničiteľ vzťahov. V istej miere je pochopiteľná, toto sú však skutočne extrémne prípady.
Shutterstock

Našli sa dokonca aj ľudkovia, ktorí žiarlili „na postavu, ktorú som mala vytvorenú v Sims“ či „na animovanú postavu vo filme“.

„Mali sme 16 rokov a býval v bytovke oproti. Dostala som zdrb za to, že som išla sama von vyniesť smeti. Vraj ma videl z okna a že som mu mala napísať, nech ide, veď čo ak by som stretla niekoho lepšieho,“ znie skutočne ako správanie na úrovni šestnásťročného človeka. Koľko je tu ale ľudí, ktorí toto robia aj v oveľa pokročilejšom veku?

„Môj bývalý žiarlil sám na seba. Napoludnie mi založil zoznamku a večer som mala na tanieri, že som na zoznamke. Mala som šichtu popoludní, takže keď toto na mňa vytiahol, tak som sa musela začať smiať, pretože čistejšie svedomie som nikdy nemala.“ Nemal by sa v takýchto prípadoch rovno kontaktovať psychiater?

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.