Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 29.9.2024
sk
Michal, Michaela
, Michael
cz
Michal
, Michael

Strašidelný pohľad. Policajti z Revúcej bojovali o život ženy priamo na ulici

Motto „Pomáhať a chrániť“ v praxi.


Nie nadarmo je mottom slovenskej polície „Pomáhať a chrániť“. Povedať by o tom svoje vedeli aj policajti z Revúcej, ktorí priamo na ulici bojovali o život ženy. Ako informovala Polícia SR, hliadka hľadala počas svojej služby páchateľa krádeže, keď zrazu natrafili na osobu v núdzi. Na ulici si všimli ležiacu osobu, okolo ktorej bolo niekoľko ľudí, ihneď zasiahli.

Policajti sa pristavili pri skupine ľudí a zistili, že 59-ročná žena skolabovala. V momente začali konať, pričom skontrolovali vitálne funkcie a jeden z mužov zákona začal robiť resuscitáciu, zatiaľ čo druhý zas komunikoval s operačným strediskom záchrannej služby.

Po niekoľkých minút sa na miesto dostavilo aj vozidlo rýchlej zdravotníckej pomoci a oživovanie už prebrali do svojich rúk záchranári. Tento príbeh dopadol so šťastným koncom. Žena sa prebrala a následne ju previezli do nemocnice do opatery lekárov, ktorí uviedli, že kľúčovými boli v rámci jej záchrany práve prvé minúty.

Hliadke patrí poklona

Nebyť policajnej hliadky, ktorá ihneď zasiahla a začala ženu resuscitovať, tak by sa tento príbeh skončil zrejme smutne. „Ďakujeme hliadke za rýchlu a profesionálnu reakciu a aj všetkým občanom, ktorí sa na mieste nachádzali a pomáhali. Kolegovia, skvelá práca!“ uviedol policajný profil. Obom mužom zákona patrí veľký rešpekt a opäť sa potvrdzuje, že práve prvá pomoc je v takýchto prípadoch najdôležitejšia.

Policajná hliadka si vyslúžila pochvalu od verejnosti. Mnohí ľudia im tlieskajú a skladajú im poklonu. „To, že prinavrátili tetuške život, to ich bude do konca života hriať na srdiečku a aj tetušku. To sú páni policajti,“ napísal jeden komentujúci. „Všetka česť policajtom,“ zas ďalší.

V minulosti sme ti priniesli článok, v ktorom nájdeš rôzne tipy, ako by si mal zakročiť pri podávaní prvej pomoci, vrátane toho, na čo by si si mal dávať pozor a nemal rozhodne robiť. Súčasťou je aj rozhovor so záchranárom, ktorý nám prezradil viac priamo z praxe.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.