Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 1.10.2024
sk
Arnold
cz
Igor

Okoloidúci neverili vlastným očiam. Súboj dvoch jeleňov sa odohrával priamo v uliciach podtatranského mesta

Jelenia ruja so sebou môže priniesť aj takéto divadlo.


Návštevy diviakov, medveďov či inej zveri v slovenských mestách sú dobre zdokumentované. Väčšinou zvieratá ulicami len opatrne prechádzajú a kontakt s človekom ich natoľko vyplaší, že sa dajú na bezhlavý útek. O to viac šokujúce sú zábery, ktoré vznikli len niekoľko kilometrov od slovenských hraníc – v poľskom meste Zakopané prebehol dramatický súboj dvoch jeleňov.

Veľký súboj

Na sociálnych sieťach sa objavilo hneď niekoľko videí, ktoré natočili obyvatelia poľského podtatranského mesta. Priamo v uliciach mesta a za bieleho dňa sa pred ich očami odohrával zápas dvojice jeleňov. Takto boli divé zvieratá zachytené pred akvaparkom na Jagiellońskej ulici:

Vo videu je vidieť, že na ulici je skutočne rušno. Okolo sa snažia prejsť autá a vôkol postávajú ľudia, ktorí toto ohromujúce prírodné divadlo sledujú. Jelene sa ničím nenechávajú rušiť, naďalej pokračujú v zápolení a prechádzajú z chodníka na cestu.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš

Vzácny pohľad

Tomasz Skrzydłowski, vedecký pracovník poľského Tatranského národného parku, uviedol, že vidieť dva samce počas súboja je nesmierne vzácny pohľad aj vo voľnej prírode, nieto ešte v meste. Väčšina konfrontácií samcov počas ruje sa končí zastrašením jednej strany a k priamemu fyzickému stretu dochádza len zriedkavo.

Poľské médiá nepíšu o tom, ako súboj dvoch jeleňov dopadol. Preto nevieme, či sa zvieratá nezranili, alebo či nedošlo k materiálnym škodám. Viacerí ľudia komentujúci videá na Instagrame tatry_official majú pocit, že zvieratám sa parohy zasekli a nedokážu sa oddeliť. Dúfajme, že tomu tak nebolo a jelení junáci sa po vybavení si účtov rozšili a bezpečne sa vrátili do divočiny.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.