Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 1.10.2024
sk
Arnold
cz
Igor

Slovenská banka hlási zmeny poplatkov. Niektoré služby podstatne zdražejú

Nové zmeny začnú byť účinné od 1. decembra 2024.


Klienti banky 365.bank sa môžu pripraviť na nové zmeny. Aktualizácia obchodných podmienok pre osobné účty vstúpi do účinnosti od 1. decembra 2024. Hlavnou zmenou v sadzobníku poplatkov je zvýšenie poplatkov za niektoré služby, informuje SITA. Od prvého decembra budú výbery hotovosti platobnou kartou z bankomatu inej banky alebo z POS terminálu vrátane Poštomatu na pošte v akejkoľvek mene stáť o jedno euro viac.

Nová výška poplatku bude teda 5 eur. Banka taktiež pripomína, že za výbery z vlastných bankomatov zostanú stále bez poplatku. Ďalšia zmena sa bude týkať zobrazenia zostatku na účte cez bankomat inej banky. Aj tento poplatok sa zvýši z jedného eura na sumu 5 eur. Pri bankomatoch 365.bank, v mobilnej aplikácii alebo internet bankingu 365.bank si budú môcť zákazníci zostatok pozrieť naďalej bez poplatku.

Banky zvyšujú bankové poplatky z viacerých dôvodov. Ako 365.bank vysvetlila, náklady na prevádzku neustále rastú. Zvyšujú sa platby zamestnancov, ceny technológií a rôznych regulácií taktiež. Banky teda môžu byť nútené k zvýšeniu poplatkov, aby tieto náklady pokryli. Niektoré banky zároveň zvyšujú poplatky kvôli tomu, aby mohli investovať do zlepšovania svojich služieb, čo zas vedie k väčšej spokojnosti zákazníka. Vylepšenie kvality služieb je to, čo sa snaží docieliť každá spoločnosť.

Okrem toho od začiatku budúceho roka, konkrétne od 9. januára 2025, banka plánuje úpravu obchodných podmienok súvisiacich s pripravovaným zavedením okamžitých platieb na osobné účty.

V roku 2022 sa 365.bank stala najpreferovanejšou digitálnou bankou na Slovensku. Svoje služby poskytuje v 61 pobočkách po celom Slovensku a pod značkou Poštová banka pôsobí aj na poštách.

banka
365.bank

Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.