Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel
V spolupráci s TV Joj

Mária Čírová o ČSMT: V každom z nás drieme talent. Dôležité je, či sme v správnom prostredí, kde nás podporujú (ROZHOVOR)

Často sa v živote pozeráme na ľudí, ktorí niečo dosiahli, a cítime závisť, lebo vieme, že sme to mohli dosiahnuť aj my, keby sme to vtedy využili, vraví.


Počas najnovšieho ročníka šou Česko Slovensko má talent nastalo množstvo zmien. Prvou a najviac zásadnou je zmena vysielacieho času, ktorý už nie je v nedeľu, ale v stredu.

Ďalšou sú zmeny v porote. Po jedenástich rokoch si na porotcovskú stoličku sadol Leoš Mareš, no novinkou v porote je aj Eva Burešová či obľúbená slovenská speváčka Mária Čírová. Ako hodnotí jej účasť v šou a vystúpenia?

TV JOJ

Tento rok si sa prvýkrát objavila v Talente. Vieš vypichnúť niečo, čo ti to najviac dalo?

Veľmi som sa tešila na túto skúsenosť. Ďakujem vedeniu a režisérovi Česko Slovensko má talent za túto možnosť skúsiť si byť v porote. Je to pre mňa úplne nová skúsenosť. V živote som to predtým nezažila, takže som úplný nováčik.

Určite mi to dalo veľmi veľa. Teraz s odstupom času, po pár dňoch od natáčania, môžem povedať, že sa teším z toho, že mám možnosť, aby ľudia videli nielen milú, empatickú Máriu, ale aj kritickú osobu, ktorá si stojí za svojím názorom a nebojí sa byť spravodlivá, keď treba.

Tým, že už máte za sebou niekoľko natáčaní, ako hodnotíš vystúpenia? Ohúrilo ťa niečo?

Keď som vstupovala do Talentu, vôbec som nepremýšľala nad tým, že tam bude veľa speváckych čísel, alebo že by ma to potešilo. Naopak, fascinuje ma tá rôznorodosť talentov, že sem môžu prísť speváci, hudobníci, ale aj výtvarníci, gymnasti, artisti, kúzelníci či korčuliari a tanečníci. Na tomto ma to baví, lebo človek sa neunudí a stále je čo objavovať a obdivovať. Bola som otvorená všetkým talentom, takže nie je to tak, že by speváčka riešila len spevákov.

TV JOJ

Som veľmi aktívna, jazdím na koni, korčuľujem, bicyklujem a gymnastiku som robila od detstva. Viem preto odhadnúť, koľko úsilia niekto do svojho vystúpenia vložil, a tešila som sa z každého vystúpenia. Boli tu skvelí účinkujúci, ale aj tí, ktorí ešte len hľadajú svoju cestu. Niektorí boli nervózni a potrebovali podporu, iní prišli nevyspatí alebo unavení. Mali sme tu rôzne kategórie, dokonca aj takých, ktorí sa prišli len zabaviť, no ku každému som pristupovala s úctou.

Pamätáš si na nejaké konkrétne číslo, ktoré ti utkvelo v pamäti?

Určite ma ohromili artisti. Samozrejme, viem posúdiť aj spevákov a hudobníkov, ako pracujú na svojom talente, ale keď som videla artistov lietať vo vzduchu alebo korčuliarov, ostala som v nemom úžase. V takých chvíľach si len hovorím, aby sa im nič nestalo, a často som sa kontrolovala, či nemám otvorené ústa. Tie vystúpenia boli naozaj ohromujúce.

Myslíš, že človek sa musí s talentom narodiť, alebo sa to dá naučiť?

Myslím si, že s talentom sa treba narodiť. Ale zároveň verím, že v každom z nás drieme nejaký talent. Dôležité je, či sme v správnom prostredí, kde nás podporujú. Niekedy má dieťa talent, ale rodičia ho nepodporujú, čo ho môže potlačiť. A potom sa často v živote pozeráme na ľudí, ktorí niečo dosiahli, a cítime závisť, lebo vieme, že sme to mohli dosiahnuť aj my, keby sme to vtedy využili.

Novú časť Česko Slovensko má talent a množstvo ohromujúcich vystúpení môžeš sledovať už dnes večer na TV JOJ

Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.