Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel
V spolupráci s VÚB
Zdroj: ©EMEFKA

Večný hlad a málo peňazí. Vtipný pohľad na situácie, ktoré pozná každý študent

Počas študentských rokov zažije človek veci, aké nezažil nikdy predtým alebo potom.

Študentské roky sú úplne unikátne životné obdobie. Z jednej strany má študent na pleciach viac-menej dospelácku zodpovednosť, musí sa sám o seba postarať a popri tom plniť množstvo zadaní a úloh. Na strane druhej, na tieto veci väčšinou nedostane žiadny návod a na správne riešenie každodenných úloh často prichádza metódou pokus-omyl.

Popri tom sú tu stále vo vzduchu pokušenia v podobe párty, hier, filmov a rôznych podujatí, ktoré síce človeka pripravia o dôležitý čas, energiu aj peniaze, avšak život bez nich by bol akýsi prázdny. Toto sú momenty, aké určite pozná každý študent:

Keď sa chceš učiť, ale musíš uprednostniť párty

Študentské roky sú úplne jedinečné obdobie ľudského života. Toto sú situácie, ktoré určite pozná každý študent.
EMEFKA

Chceš sa učiť, zápočty predsa netreba podceňovať! Vtom ti ale zavolá spolužiačka a začne zo seba sypať informácie o akcii, ktorá sa koná práve dnes večer. Budú riadne dramáče. Príde aj Nina s Marikou. Vodka bude v zľave a možno sa objaví aj ten sympaťák Matúš z ročníka vyššie! Študent dlho nemusí rozmýšľať a príde k záveru, že takáto rovnica má len jedno riešenie. Učebnica chémie na dnes zostáva zatvorená…

Keď máš hlad ako vlk, ale poruke sú len suché rožky

Študentské roky sú úplne jedinečné obdobie ľudského života. Toto sú situácie, ktoré určite pozná každý študent.
EMEFKA

Intráková gastronómia je hotový fenomén sám osebe. Je to niečo, čo by sa malo systematicky vedecky skúmať a zapisovať. Schopnosť študentov prežiť na strave, ktorú tvoria často extrémne kombinácie lacných základných potravín, je niečo, čo by ľudstvu mohlo pomôcť pri kolonizácii vesmíru. Ten najzákladnejší ale zároveň ten najmagickejší pokrm z intrákovej kuchárky je určite suchý rožok s čistou vodou.

Keď sa naučíš stodeväťdesiatdeväť otázok a vytiahneš si presne tú dvestú

EMEFKA

Štúdium na vysokej škole je jedna z tých oblastí života, kde sa na tebe zákony schválnosti dokážu poriadne odbaviť. Sú dni, keď sa pokazí aj to, čo sa pokaziť nemôže, a dosť často sa to deje práve vtedy, keď musí študent odovzdať dôležitú prácu alebo sa učiť na skúšku. Každému študentovi sa aspoň raz stalo, že ak sa naučil 199 otázok, tak si na skúške vytiahol práve tú s číslom 200 (najväčšia sranda je, keď sa ti to stane na štátniciach).

Keď kráčaš popri banke a vidíš, že máš príležitosť zmeniť svoj život

Študentské roky sú úplne jedinečné obdobie ľudského života. Toto sú situácie, ktoré určite pozná každý študent.
EMEFKA

Študentovi padne vhod každé jedno euro. Ešte lepšie však je, keď to euro nie je jedno, ale je ich hneď 360! S výhodným študentským účtom od VÚB banky, ktorý je bezplatný až do tvojich 30 rokov, si môžeš jednoducho prilepšiť o slušný balík.

Prvých 30 € získaš za otvorenie VÚB študentského účtu alebo účtu pre mladých online a nasporenie min. 50 € na Sporiacom účte. Ďalších 30 € získaš za platby kartou k účtu cez Apple Pay/Google Pay/Garmin Pay/Xiaomi Pay/Swatch PAY! v sume min. 100 €. Až 300 € môžeš vyhrať v súťaži, ktorá práve prebieha.

  1. Máš aj ty účet zadarmo?

    1. Áno
    2. Nie
    59 hlas(y/ov)
    Share Your Result

Keď si pospíš troška dlhšie a následne musíš letieť do školy ako raketa

EMEFKA

Život študenta je do veľkej miery len dlhý rad neustálych kompromisov. Kúpim si radšej viac jedla alebo si kúpim náhradu za deravé tričko? Budem sa viac učiť na skúšku alebo venujem viac času písaniu práce? Budem sa učiť do noci alebo si radšej pospím?

Spánok je práve jedna z vecí, ktorých zvyknú mať študenti nedostatok. Možno sa veľa učíš, možno ťaháš nočnú alebo ideš na párty (prvý obrázok). Aspoň raz za čas sa ti určite stane, že ťa budík pri prvom rannom pohľade prekvapí nepríjemne vysokými číslami na displeji

Tento obsah vznikol v spolupráci s VÚB, a. s.


Tagy:

Michal Kozár
Na portále Emefka sa venujem kresleniu komiksových článkov a obrázkov. V kresbách sa snažím vtipným štýlom podať životné situácie, ľudské výrazy, príbehy, či emócie. Mojou hlavnou úlohou je zachytiť dej v čo najjednoduchšej, no zároveň vtipnej forme. Kreativitou dodávam člankom jedinečnosť a výraz.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.