Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 5.10.2024
sk
Viera
cz
Eliška
, Elsa

Klebetnica, špekulant či lovec žien. Typy ľudí, ktoré stretneš na každom slovenskom jarmoku

Miesto, kde sa predávajú predražené trdelníky a bločky sú vzácnosťou.


Je obdobie jarmokov, hodov, tradičných trhov a kadejakých iných slávností. Ulice obsadia stánky, v ktorých predajcovia ponúkajú rozmanité tovary a snažia sa uspieť v silnej konkurencii. Každý jarmok je unikátny, avšak všetky majú čosi spoločné. Isté typy ľudí, ktoré sa na jarmokoch často vyskytujú.

Toto sú typy predajcov, bez ktorých žiaden jarmok nie je to pravé orechové:

János

Hlava celej operácie. Je to invalidný dôchodca, na ktorého je písaný celý biznis, a stánok preto nesie jeho meno – U Jánosa. János je veľký šéf, ktorý robí čary s DPH a bez problémov vynadá akejkoľvek kontrole, ktorá sa zaujíma o jeho podnikanie. Fajčí vanilkové cigarety.

EMEFKA

Dávid

Dávidko je očividne v školopovinnom veku, avšak z nejakého dôvodu pomáha v stánku aj v čase vyučovania. Jeho rodičia sú presvedčení, že v živote sa toho naučí viac ako v škole. Sčasti majú pravdu. Neposedný chlapec nosil zo školy zlé známky, avšak v praxi peniazom rozumie ako študovaný ekonóm. Sníva o tom, že keď bude veľký, na krku mu budú visieť zlaté reťaze ako János bácsimu.

EMEFKA

Milka

Pani Milka považuje jarmok za najdôležitejšiu udalosť roka. Prečo? Pretože sa zíde veľa ľudí pohromade. Tam, kde je veľa ľudí pohromade, je aj veľa šťavnatých klebiet. Milka využije každú príležitosť na to, aby rozprúdila rozhovor so zákazníkmi a vytiahla z nich nejaké cenné pikošky ohľadom aktuálneho diania v meste a jeho širokom okolí. Neplatí nájom, nemá kasu. Nikto ju nikdy nevidel prichádzať alebo odchádzať.

EMEFKA

Marika

Má na starosti kasu. Blok dá len vtedy, ak si myslí, že si z kontroly. Rada vydá o dve eurá menej, alebo ti vydá v desaťcentovkách. Maká najviac zo všetkých, avšak vedľajším produktom tejto hyperaktivity je neustále vykrikovanie „nemám drobné“ alebo „doložte lokše“.

EMEFKA

Kristián

Kristián predáva cukrovú vatu. Je to človek, ktorému nejde o peniaze, ale dôležité sú pre neho hodnoty. Tou najväčšou hodnotou je pre neho flirtovanie s mamičkami kupujúcimi sladkosti svojim ratolestiam. Je mu jedno, ak sú tam s mužmi. On si jednoducho nevie pomôcť a skúša to na každú. Jarmok je pre neho lovným revírom.

Jarmok v slovenskom meste má svoju unikátnu atmosféru. Tá vzniká aj vďaka týmto charakteristickým postavám, ktoré mu dodávajú dušu.
EMEFKA

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.