Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Pondelok 7.10.2024
sk
Eliška
, Elisa
cz
Justýna
, Justina, Justin

Chystáš sa na výlet? Toto sú krajiny, ktoré by si v októbri mal zo svojho plánu vynechať

Aby si pobyt na dovolenke či výlete neľutoval.


Ako sa zdá, leto už povedalo svoje posledné zbohom a pred nami sú jesenné dni plné mrakov, dažďa, vetra – skrátka počasia ideálneho na zababušenie sa do deky s kakaom či čajom v ruke pri Netflixe alebo dobrej knihe. Avšak nájdu sa aj takí, ktorí si po letnej sezóne môžu konečne vydýchnuť, a preto sa chystajú na výlet v októbri.

Október je obdobím, keď sa počasie v mnohých európskych krajinách začína meniť, čo môže mať výrazný dopad na tvoje cestovateľské plány. Zatiaľ čo niektoré destinácie sú na jeseň nádherné, iné môžu skôr sklamať. Tu je prehľad európskych krajín, ktoré by si radšej mal vynechať počas októbra.

1. Nórsko

Október v Nórsku znamená rýchly prechod k zime, najmä na severe. Dni sa skracujú a počasie môže byť veľmi chladné a daždivé. Ak plánuješ outdoorové aktivity, ako je turistika alebo objavovanie fjordov, môže byť lepšie počkať na jar alebo leto.

2. Fínsko

Fínsko, podobne ako Nórsko, začína v októbri pociťovať príchod zimy. V severných oblastiach sa teploty môžu pohybovať okolo bodu mrazu a dlhé noci nie sú ideálne na objavovanie krajiny. Navyše, mnohé turistické atrakcie môžu byť zatvorené, čo znižuje možnosti na zábavu a relaxáciu. Ak plánuješ vidieť polárne žiary, obdobie od septembra do marca je lepšie na návštevu.

Shutterstock

3. Poľsko

V Poľsku sa október vyznačuje premenlivým počasím a častými zrážkami. Mestá ako Krakov alebo Varšava môžu mať na jeseň svoje čaro, ale daždivé dni a chladný vietor môžu pokaziť vaše zážitky. Návšteva historických pamiatok a vonkajších atrakcií môže byť obmedzená, ak počasie nebude priaznivé. V prípade, že plánuješ návštevu, je dobré mať na pamäti flexibilitu v pláne.

Poľsko turistický klenot

Mohlo by ťa zaujímať:

Poľsko skrýva tento krásny turistický klenot. Nájdeš ho len kúsok od našich hraníc

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Veronika Kužmová
Som z východu a som na to hrdá. Vyštudovala som editorstvo a vydavateľskú prax a raz by som chcela zeditovať knihu, ktorá vyhrá Nobelovu cenu. Zaujímam sa o zdravý životný štýl a rada cvičím, aby som potom mohla robiť svoju druhú najobľúbenejšiu činnosť - jesť.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.