Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel

Seriálový Harry Potter má problém. Štúdio Warner Bros. čelí žalobe

Zástupcovia štúdia Warner Bros. považujú žalobu za neopodstatnenú.


Seriálový Harry Potter ešte za sebou nemá ani prvú klapku a už musí riešiť nepríjemné problémy. Ako informuje aj portál Slashfilm, štúdio Warner Bros., ktoré novú verziu čarodejníka s jazvou na čele natočí, spoločnosť Sky obvinila z porušenia zmluvných podmienok.

Warner Bros. a Sky podpísali zmluvu v roku 2019, v ktorej sa píše, že každé štúdio by malo za jeden rok vytvoriť určité množstvo seriálov. Podľa zástupcov Sky ale Warner Bros. svoje záväzky nedodržal. Na štúdio teda jeho právnici podali 36-stranovú žalobu na federálnom súde v New Yorku.

„Warner opakovane neponúkol Sky každoročne požadovaný počet zmluvne kvantifikovaných seriálov,“ píše sa v nej. „Warner bol povinný dodať minimálne štyri seriály ročne v rokoch 2021, 2022 a 2023, ale za touto hranicou zaostával a v niektorých rokoch ponúkal sotva jeden seriál. Zároveň zdržiaval kritické, zmluvne požadované informácie potrebné pre Sky, aby vyhodnotila všetky dodané potenciálne možnosti.

seriály, stream platformy, Harry Potter seriál, HBO Max, Warner Bros., Sky
MovieStillsDB / Warner Bros.

V dokumentoch sa ďalej uvádza, že spoločnosť Warner Bros. neumožnila Sky podieľať sa na seriálovom Harrym Potterovi. Štúdio sa vraj snažilo nechať si tento projekt kompletne pre seba, aby ho mohlo použiť ako základný kameň spustenia svojej streamovacej služby Max v Európe. Hovorcovia štúdia Warner Bros. uviedli, že žalobu považujú za neopodstatnenú a neplánujú Sky v ničom ustúpiť.

Nepochybne však pre nich ide o komplikáciu, keďže štúdio na tom nie je finančne najlepšie. Seriálový Harry Potter momentálne hľadá hlavných hereckých predstaviteľov. Jeho showrunnerkou sa stala Francesca Gardiner (Boj o moc), ktorej bude ako výkonný producent pomáhať Mark Mylod (Hra o tróny). Premiéra prvej série je naplánovaná na rok 2026.

Mohlo by ťa zaujímať:

Kto si zahrá nového Harryho, Rona a Hermionu? Tvorcovia vyzvali záujemcov, aby sa zúčastnili kastingu do seriálového Harryho Pottera


Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.