Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel
V spolupráci s CinemArt
Zdroj: ©Cinemart SK

Výborná akcia, postavy aj humor. Animák Transformers Jedna je podľa kritikov parádnym zážitkom pre celú rodinu

Animovaní Transformeri sa kritikom páčili!

Obľúbená značka Transformers po dlhých rokoch zamierila do animovaných vôd. Výsledkom je novinka Transformers Jedna, ktorú natočil Josh Cooley.

Akčný sci-fi animák je prequelom, ktorý sa odohráva na planéte Cybertron. Orion Pax (budúci Optimus Prime) a D-16 (budúci Megatron) nie sú úhlavní protivníci, ale najlepší priatelia.

Kvôli Orionovej dobrodružnej povahe sa ocitnú na úteku pred spravodlivosťou. Od legendárneho bojovníka následne získajú schopnosť sa transformovať, čo budú musieť využiť v boji o svoju rodnú planétu.

filmy, Transformers Jedna, animovaný film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka
CinemArt SK

Film si premiéru odbije už tento týždeň, premiéru v Spojených štátoch už ale absolvoval. A odniesol si veľmi spokojné recenzie! Na stránke Rotten Tomatoes má Cooleyho snímka 89 % pozitívnych recenzií s priemerným ratingom 7,3/10. Kritikom sa páčila animácia, príbeh, postavy, ale aj akcia a humor. Divácke hodnotenie je potom ešte priaznivejšie a vyšplhalo sa až na parádnych 98 %.

Výborná animácia aj príbeh

Kritici sa zhodli, že filmu prospel fakt, že sa v ňom neobjavujú žiadni ľudskí hrdinovia. Napriek tomu mu však nechýbajú silné emócie. „Je tu skutočný charakterový vývoj, rast, príbehové oblúky a odvážim sa tvrdiť, že aj ľudskosť,“ napísal Steven Prokopy.

Emma Stefansky pochválila animáciu, ktorá podľa nej pôsobí sviežo a originálne. „Samotný príbeh je plný známych tónov, ale vizuálny štýl je dostatočne zaujímavý na to, aby tieto tóny zneli osviežujúco,“ dodala.

Bobby LePire snímku označil ako „odvážny, tematicky hlboký zážitok s mimoriadnou animáciou“. Pre JD Durana bolo Transformers Jedna jedno najpríjemnejších prekvapení roku.Transformers Jedna uspel ako prequel, pretože mu záležalo na postavách a ich vnútre,“ napísal Ryan Silberstein.

filmy, Transformers Jedna, animovaný film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka
CinemArt SK

Najlepší diel série

Podľa Valerie Kalfrin dokázal film do ságy vniesť čerstvý vietor. „Kto by si bol pomyslel, že sledovanie Optima Prima a Megatrona predtým, než sa stali nepriateľmi, bude také čarovné?“ dodala.

Devesh Sharma uviedol, že film si podmaní oddaných fanúšikov, ale aj tých, ktorí sériu doteraz ignorovali. „Ponúka výborný úvod do sveta Transformerov,“ tvrdí. „A našťastie sa vyhýba bombastickému prístupu snímok Michaela Baya.“

Niektorí recenzenti uviedli, že filmu prospel fakt, že je animovaný. „Zmenou z hraného film na animovaný dokázala snímka lepšie nasmerovať zmysel pre imagináciu, ktorý sa často z predchádzajúcich filmov vytrácal,“ poznamenal Peter Sobczynski.

Podľa Connora Petreyho je Transformers Jedna „vizuálne epický, neuveriteľne vtipný zážitok s pohlcujúcimi akčnými scénami“. Spolu s filmom Bumblebee ide podľa neho o najzaujímavejší príspevok k Transformers sérii. S tým súhlasí aj Brandon Avery, ktorý vyhlásil, že ide o „najlepší Transformers film všetkých čias! Dokonalosť!“

filmy, Transformers Jedna, animovaný film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka
CinemArt SK

„Zvyčajne plochá séria dostala viac inteligencie a ducha,“ zhodnotil Rafer Guzman. Transformers Jedna bol natočený prekvapivo dobre,“ napísal John Nguyen. „Momentálne je to jeden z mojich najobľúbenejších dielov série a zábavné dobrodružstvo, v ktorom uvidíme vzostup Megatrona a Optimusa Prima.“

M. N. Miller vyhlásil, že podľa neho je Transformers Jedna jeden z najlepších dielov série. „Vezmite rodinu, pohodlne sa usaďte a užite si vzrušujúcu jazdu a výbušnú zábavu s množstvom emócií,“ napísal.

Film Transformers Jedna od Josha Cooleyho teda zanechal dobrý dojem a v kinách nás podľa všetkého čaká príjemný rodinný kúsok. Tešiť sa môžeme na kvalitne napísané postavy, dobrý príbeh, výbornú animáciu, ale aj nejakú tú akciu a emócie. Premiéra sa uskutoční 10. októbra.


Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.