Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel

Kto sa stane prvým bilionárom na svete? Titul by mohol získať známy podnikateľ

V hre sú viaceré mená, no prvenstvo by mal získať tento podnikateľ.


Kto sa stane prvým bilionárom na svete? Správa spravodajskej agentúry Informa Connect uvádza, že pri súčasnom tempe hromadenia majetku je technologický miliardár Elon Musk na najlepšej ceste stať sa o tri roky prvým bilionárom na svete.

V súčasnosti má Musk údajne majetok v hodnote 195 miliárd amerických dolárov (cca 177 miliárd eur), ale ak jeho majetok bude naďalej rásť súčasným tempom 110 % ročne, v roku 2027 dosiahne hodnotu 1,195 bilióna USD, informuje portál The Conversation.

V tom čase by mal Musk 56 rokov, nie je však jediný, komu by sa to mohlo podariť. Ďalším bilionárom po Muskovi by mal byť indický banský magnát Gautam Adani nasledovaný šéfom spoločnosti Nvidia Jensenom Huangom a indonézskym banským magnátom Prajogom Pangestuom, ktorí sú na dobrej ceste dosiahnuť tento míľnik v roku 2028.

Zakladateľ spoločnosti Meta Mark Zuckerberg by sa mohol tiež dostať do tohto prestížneho rebríčka už v roku 2030. Medzi ďalšími známymi menami potenciálnych bilionárov sú aj Jeff Bezos, Larry Page, Sergey Brin, Zhang Yiming a Warren Buffett, píše portál oPeniazoch.

Profimedia

Najdrahšie veci na svete

Mať bilión amerických dolárov je ozaj obrovská kopa peňazí, ktorú si väčšina z nás nevie ani predstaviť. Portál Yahoo Finance predstavil rebríček 15 najdrahších vecí na svete v roku 2024. Zoznam sa môže ešte zmeniť, keďže môžu pribudnúť nové veci. Čo má momentálne najväčšiu hodnotu? To sa dozvieš v článku nižšie.

Mohlo by ťa zaujímať:

Toto je 15 najdrahších vecí na svete v roku 2024. Číslo jeden má hodnotu takmer 5 miliárd dolárov


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.