Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel

Nové pracovné miesta na východe Slovenska. Prichádza tam veľký investor

Chce ponúknuť tieto benefity.


Dostupnosť práce bude opäť lepšia. Ako informuje TA3, na východe Slovenska pribudnú nové pracovné miesta. Údajne tam bude plno možností, veľký investor tam má priniesť stovky nových pracovných príležitostí. V priemyselnom parku Grófske pri Prešove začne holandská firma vyrábať nádrže na teplú vodu. Kedy sa tak stane?

Nový priemyselný park by mal zamestnať stovky ľudí už v roku 2026. Investor našu krajinu uprednostnil pred Rumunskom, Maďarskom či dokonca Poľskom. Investície do nového projektu budú až 60 miliónov eur. Celý proces by sa mal deliť na niekoľko etáp.

Spoločnosť má ambiciózne plány. „Chceme tu postaviť závod, ktorý bude najväčším svetovým výrobcom nerezových zásobníkov na teplú vodu a v plnej prevádzke plánujeme vyrobiť milión zásobníkov ročne,“ povedal výrobný riaditeľ spoločnosti Rheem Europe Arno La Haye.

Pribudnúť malo množstvo pracovných príležitostí. „V prvej etape vznikne 150 až 200 nových pracovných miest v rôznych pozíciách,“ uviedol riaditeľ závodu DEJONG Slovakia Lee Fletcher.

Príležitostí bude viac než dosť

Investor bude potrebovať ľudí na manuálne práce, ale takisto aj na odborné pozície. „Budeme potrebovať určite ľudí, ktorí budú pracovať manuálne, čiže v podstate do výroby, ale budeme potrebovať takisto odborníkov na robotiku, mechaniku, ale aj zváračov,“ uvádza výrobný riaditeľ Rheem Europe. Prvá výroba by mala byť už v roku 2026.

Nové pracovné miesta na východe
Shutterstock

Nový projekt má so sebou priniesť veľa pozitívnych benefitov pre zamestnancov. Rozvoj priemyselného parku Grófske prinesie zónu pre odpočinok, rýchle občerstvenie, ale takisto aj autobusové zastávky. Ide o veľkú investíciu, ktorá môže opäť značne posunúť región vpred a znížiť rozdiely naprieč Slovenskom.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.