Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel

Vraj mu vadilo, že som príliš starostlivá. Najtrápnejšie zámienky pre rozchod, ktoré zažili Slováci a Česi

Rozchod bolí. Debilná zámienka je ako soľ do rany.


Pokiaľ nie je vzťah absolútna katastrofa, rozchod zabolí. O čo horšie to všetko je, keď tá druhá strana použije úplne hlúpy dôvod alebo zámienku? Zrazu má človek pocit, že vo vzťahu nebola žiadna úprimnosť a bola to len ilúzia či blbá hra.

Treba podotknúť, že často je ťažké určiť, či slová, ktoré človek vypustí z úst, sú úprimným vyjadrením skutočného dôvodu rozchodu. Možno ide len o trápnu zámienku, pretože sa človek hanbí otvorene opísať svoje vnútorné pocity a skutočnú príčinu nespokojnosti.

Vo vlákne na sociálnej sieti Threads sa Česi a Slováci podelili o najtrápnejšie dôvody rozchodu, ktoré im kedy niekto povedal.

Príliš dobrý/dobrá

Až príliš často sa medzi odpoveďami objavovalo „si pre mňa príliš dobrý/dobrá“ a rôzne variácie tohto výroku. Je pravda, že občas naozaj môže mať človek pocit akéhosi zahanbenia, keď ich partner prevyšuje (napríklad muži sú citliví na to, keď žena viac zarába), ale vo väčšine prípadov to pôsobí len ako výhovorka zakrývajúca skutočný dôvod rozchodu.

Takto ľudia dokážu negatívnu správu zaobaliť do niečoho, čo pôsobí ako kompliment, avšak stále ide o niečo, čo maskuje pravdu. Príliš sa o mňa staráš/si pre mňa príliš dobrá/nedokázala by som ťa spraviť šťastným/si príliš dobrý v posteli/zaslúžiš si niekoho lepšieho/príliš veľa zarábaš a mnoho podobných odpovedí sa objavilo vo vlákne.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš

Pokiaľ nie je vzťah absolútna katastrofa, rozchod zabolí. O čo horšie to všetko je, keď tá druhá strana použije úplne hlúpu zámienku?
Shutterstock

Prekážajú tretie osoby

Niektorým ľuďom zjavne pripadá normálne, že ich vzťahy riadia rodinní príslušníci. „Brat mi povedal, že by som s tebou nemal byť“, „Podľa mamy si pod moju úroveň“ či „Otec si myslí, že sa k nám nehodíš,“ považujú za úplne legitímny dôvod na rozchod. Alebo aspoň vhodnú výhovorku, ktorou zvalia zodpovednosť na inú osobu.

Je to neuveriteľné, ale nájdu sa na svete aj páni, ktorým prekáža, ak si ich priateľka dá pusu s kamarátkou: „Dala som si na Nový rok kamarátsku pusu s mojou najlepšou kamarátkou, s ktorou sa poznám 18 rokov. On to zistil a povedal: ‚Robíš si srandu, že si si dala pusu s babou? Buď ona, alebo ja!‘ Keď som sa ho spýtala, či by mu vadilo, ak by som dala pusu napríklad mamine k narodeninám, tak povedal, že by ho to nasralo. To boli jeho posledné slová v našom vzťahu.“

Pokiaľ nie je vzťah absolútna katastrofa, rozchod zabolí. O čo horšie to všetko je, keď tá druhá strana použije úplne hlúpu zámienku?
Shutterstock

Skutočný bizár

Medzi odpoveďami nájdeme skutočné bizarnosti. Napríklad, keď 42-ročný muž svojej 42-ročnej partnerke povedal: „Vieš, asi potrebujem mladšiu.“ Niekto má zasa fascinujúcu trpezlivosť a neuveriteľne čudné očakávania od vzťahu: „Celých šesť rokov si ma vlastne nepriťahoval a čakala som, že to príde.“

Niekedy sa vzťah končí zo zdravotných dôvodov: „Mám rakovinu celého tela a nechcem ťa nakaziť.“ Ako ospravedlnenie môže slúžiť fakt, že toto napísal 15-ročný chlapec svojej 15-ročnej frajerke. Jedna komentujúca dostala kopačky, pretože jej partner údajne potreboval niekoho, kto vstáva skôr.

Pokiaľ nie je vzťah absolútna katastrofa, rozchod zabolí. O čo horšie to všetko je, keď tá druhá strana použije úplne hlúpu zámienku?
Shutterstock

„Bohužiaľ, si dievča a nie chlapec,“ aj takýmito slovami sa dá oznámiť rozchod. Je to jedna z tých lepších možností, pretože vychádza z vnútorného uvedomenia jednotlivca, že cíti veci inak, a ani jedna strana sa nemôže cítiť dotknutá.

Vzťah môže rozbiť aj náhly nával empatie k utrpeniu zvierat: „Keď som robila bun bo nam bo, tak mi povedal, že neznáša, keď kvôli jedlu trpí nejaké zviera. Jediný problém bol, že celú dobu jedol mäso, dokonca sám kúpil väčší kus, než som chcela ja.“

rande, vtipné ilustrácie, slovenské rande, typicky slovenské, komiksy, vzťahy, prvé rande, originálne rande

Určite si prečítaj:

Kam ju zobrať? 8 tipov na bizarné rande na slovenský spôsob


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.