Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel

Do kín prichádza dokument o Zuzane Čaputovej. Tvorcovia ukázali trailer

Politické aj súkromné výzvy Zuzany Čaputovej na strieborných plátnach.


Zuzana Čaputová sa stala predmetom celovečerného dokumentu. Film Prezidentka natočil skúsený dokumentarista Marek Šulík a do kín dorazí ešte tento mesiac, informuje portál TERAZ. Nižšie si môžeš vychutnať trailer.

Režisér divákom ponúkne pohľad na prácu hlavy štátu, ktorý ostáva väčšine ľudí skrytý. Zameria sa hlavne na prelomové momenty politického aj osobného života Zuzany Čaputovej.

Tá sa snažila do slovenskej politiky vniesť racionalitu, ľudskosť a otvorený prístup. Musela zvládnuť turbulentnosť doby, nečakané prekážky, politické tlaky či útoky. V tradične mužskom súťaživom svete sa zároveň snažila ostať dobrou matkou svojich dcér.

Marek Šulík sa vyjadril, že hlavnou motiváciou preňho bolo ukázať divákom prácu politika. „Od revolúcie sme nemali možnosť vidieť, ako vlastne politik naozaj pracuje,“ podotkol.

Film môže byť unikátnym záznamom výnimočných rokov a udalostí, ktoré sa už nezopakujú,“ povedala na margo filmu Čaputová. „Spätne som si uvedomila, ako veľmi dokážu aj tie menej podstatné zatieniť tie, ktoré som ja sama považovala za formujúce.

Nakrúcalo sa 261 dní, pričom výsledný film sa strihal z 352 hodín materiálu plus rôznych archívnych záznamov. Premiéra sa uskutoční na festivale Jeden svet v Jihlave 27. októbra. Následne film zamieri aj do slovenských kín, a to 31. októbra.

  1. Pozrieš si dokument Prezidentka?

    1. Áno
    2. Nie
    158 hlas(y/ov)
    Share Your Result

Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.