Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel

Situácia ako z hororu. Pilot lietadla zomrel počas letu priamo v kabíne

Toto by si zažiť určite nechcel.


Pasažieri spoločnosti Turkish Airlines si zažili peklo. Počas letu z amerického Seattlu do tureckého Istanbulu zomrel pilot ich lietadla priamo počas letu v kabíne, informuje Dnes24. Nečakaným zosnulým bol samotný kapitán lietadla, 59-ročný Ilcehin Pehlivan, ktorý v ňom skolaboval, zachrániť sa ho už nepodarilo.

Situácia bola kritická. Kapitán znenazdajky odpadol, druhý pilot následne prevzal riadenie lietadla. Začal boj o jeho život. „Keď bola nášmu kapitánovi v lietadle neúspešne poskytnutá prvá pomoc, posádka kokpitu sa rozhodla núdzovo pristáť, no pilot zomrel ešte pred pristátím,“ uviedol hovorca Turkish Airlines. Lietadlo Airbus A350 nakoniec pristálo v New Yorku.

Nečakaný kolaps

Išlo o skúseného pilota, ktorý pracoval pre spoločnosť od roku 2007 a pravidelne absolvoval zdravotnú prehliadku, naposledy v marci. V tom čase sa uňho nezistil žiaden zdravotný problém, ktorý by mohol mať dopad na výkon jeho práce. Zdravie ho zradilo v utorok večer, keď sa blížili ku kanadskej oblasti Nunavut. Nevie sa, čo viedlo k jeho kolapsu, túto informáciu nezverejnili. Zdravotné prehliadky musia piloti absolvovať každých 12 mesiacov.

Shutterstock

V poslednej dobe sa objavuje čoraz viac prípadov, keď došlo k tragédiám či problémom v rámci leteckej dopravy. Nedávno sme ťa informovali o ďalšom desivom incidente, keď pasažier zomrel priamo počas letu.

Ideálne to nebolo ani vtedy, keď muselo lietadlo spoločnosti Ryanair núdzovo pristáť, pretože mu doslova explodovali pneumatiky. Medzi zaujímavé prípady sa dá určite zaradiť aj núdzové pristátie v dôsledku prítomnosti myši na palube. Za poslednú dobu toho bolo naozaj požehnane.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.