Pri jedle je typické, že ľudia sa delia na dva rôzne tábory. Na tých, ktorí milujú pizzu s ananásom, a na tých, ktorí by ju najradšej zakázali a nechali zmiznúť zo sveta. Existuje však niekoľko jedál, ktoré ľudí delia na dva tábory ani nie pre to, že by ich mali/nemali radi, ale preto, že ich jedia rôznymi spôsobmi.
Niekto pizzu zroluje a natlačí si ju do úst skoro celú a iný ju jedáva distingvovane, príborom. Ktoré z týchto jedál konzumuješ pre ostatných ľudí zvláštne ty?
Praženica
Niekto jedáva praženicu vidličkou, niekto lyžicou, iný si ju dá nakoniec na chleba. A sú tu potom ľudia, ktorých rodičia naučili pri praženici systém metlička a lopatka. Malá lyžička vždy predstavovala lopatku na smeti, praženica samozrejme pomyselné smeti a chlebík bol metličkou. Od detstva sa už tvoj spôsob jedenia nezmenil a praženicu jedávaš „nametaním“ na tvoju lyžičku.
Pizza
Ako sme už vyššie spomínali, sú ľudia, ktorí si každý kúsok pizze zlepia dokopy, iní ho jedia síce rukami, ale normálne a potom sú tu tí, ktorí pizzu jedia príborom. Samozrejme, nesmieme zabúdať na to, že potom sa ľudia pri jedení pizze delia na tých, ktorí nechávajú okraje a na tých, ktorí pizzu celú kompletne zjedia a nenechajú ani omrvinku.
Guláš
Taký ten poriadny guláš, ku ktorému dostaneš krajček chleba. Niekto ho jedáva tak, že si chleba namáča do gulášu, necháva ním vysať ako špongiou všetku tú dobrú “šťavu“. Potom je tu druhá skupina ľudí, ktorí jedia guláš a podobné polievky lyžicou a chlebík si k nemu normálne zahryzávajú.
Párky
Jedna skupinka jedáva uvarené párky tak, že si ich krája a druhá tak, že si párok vezme do ruky. Prílohy k vareným párkom bývajú tiež veľmi zvláštne, čo sa nemusí každému pozdávať. Niekto si dá rád kečup alebo horčicu, iný to zmieša dokopy a ďalší si dáva párky s majonézou.
Croissant
Pre niekoho stále Resanka. Väčšina ľudí ho jedáva tak, ako sa aj predpokladá, že do neho bude hrýzť ako normálny človek. Iní croissant po častiach zlupujú a jedia ho tak. Na konci im potom ostáva sladká náplň obalená tenkým cestom.
Čokoláda
Jeden si čokoládu láme na kúsky a druhý do nej hryzie, ako keby to bol chleba s maslom.
Sušienky s náplňou
Či sú to Disko sušienky alebo Oreo, jeden si sušienky oddelí a vyjedá náplň vo vnútri, a druhý väčšinou sušienku hryzie tak, ako je. Prípadne si ju namáča do mlieka.
Horalky
Naša obľúbená, národná sladkosť, ktorá s nami mnohokrát cestuje až za ďaleké hranice Slovenska. Niekto do Horalky schuti zahryzne, inému viac chutí nakrájaná. Potom sú tu aj ľudia, ktorí Horalku zásadné rozoberú na jednotlivé oblátky. Alebo sú tu takí, ktorí vždy najprv objedú bočné strany a až potom sa pustia do stredu.
Banány v čokoláde…
…a všetko ostatné, čo má podobu želé a je namočené do čokolády, niekto jedáva normálne – hodí do úst a požuje. Potom sú tu takí jedinci, ktorí najprv objedávajú čokoládu na povrchu sladkosti a výsledné želé nakoniec zjedia.
Puding
Jeden miluje puding s piškótami, druhý so zaváranými mandarínkami. Každopádne, v konečnom dôsledku sa pri jedení pudingu ľudia delia na dva typy. Na tých, ktorí milujú puding teplý a na tých, ktorí ho jedia zásadne len studený.
Makovka
Alebo aj brioška, základ je, že je to mäkučké sladké pečivo, ktoré je na povrchu posypané makom. Niekto si ju rozreže a natrie maslom a džemom. Iný ju zas trhá na kúsky a zapíja kakaom alebo mliekom. Potom sú tu tí vrahovia jedla, ktorí potrebujú jedlo rozoberať na molekuly a najprv olúpu vrchnú, hnedú časť a potom zjedia zvyšok. Asi aj preto sa tomuto pečivu zvykne hovoriť lúpačka.
Treska
Čerstvý, chrumkavý rožok nesmie nikdy chýbať. Buď si jeden z tých, ktorý tresku jedáva lyžičkou a zajedá rožkom, alebo ten, ktorý si tou treskou naplní rožok.
Zmrzlina
Sú osoby, ktoré pravdepodobne nemajú problém s citlivými ďasnami, lebo zmrzlinu zjedia okamžite a nemajú problém do nej aj zahryznúť. Potom je tu ten zvyšok, ktorý rád počká a nechá si zmrzlinu roztopiť na tekutejšiu formu, a tak ju následne vyjedá.
Hamburger
Taký poriadne naložený hamburger sa jedáva niekedy veľmi ťažko. Keď ho ješ rukami, tak na konci vyzeráš ako prasiatko. Keď ho ješ príborom, tak ti z neho všetko podstatné uteká.
Bonus
A nakoniec, ako bonus, je tu tá kategória ľudí, ktorá je skoro všetko lyžicou. Je jedno či im práve na tanieri pristál rezeň, cestoviny alebo vyprážaný syr. Všetci ostatní tento „talent“, samozrejme, nechápu a nedokážu akceptovať.
Titulná fotka: istock.com