Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 29.9.2024
sk
Michal, Michaela
, Michael
cz
Michal
, Michael

Akoby to bolo včera, keď sme hneď po zhodení školských tašiek bežali k televízoru a sledovali obľúbenú telenovelu. Vtedy pozerala tieto nekonečné a napätím nabité príbehy so zatajeným dychom celá rodina.

Teraz si povieme, že to boli poriadne hlúposti, no vtedy bola realita úplne iná. Tie telenovely nás dokázali doslova pohltiť. Nedokázali sme sa od ich zápletiek odtrhnúť. Je pravda, že sme tiež nemali taký široký výber mediálnych výstupov, aké máme k dispozícii teraz. Poď sa s nami pozrieť na príbehy, ktoré si pamätajú snáď všetci.

Skrytá vášeň

Telenovela sa u nás vysielala na stanici Markíza približne v roku 2004. Nebola by to poriadna telenovela, keby tu nie je zápletka založená na nenávisti. Tu išlo konkrétne o dve znepriatelené rodiny, bratov Reyesovcov a sestier Elizondových. Kolumbijská telenovela sa, samozrejme, točila okolo toho, ako sa traja bratia zamilovali do troch sestier. Mnohí hrdinovia však nemali úplne čisté úmysly, preto sa dala telenovela krásne rozvinúť na 188 častí.

Esmeralda

Čo by to bol za článok o telenovelách, keby sa tu neobjaví aspoň jedna s takýmto názvom. U tvorcov bolo populárne, že si radi pre telenovely vyberali mená hlavných hrdiniek. Mexická telenovela bola vytvorená v roku 1997. Hlavnými postavami sú, samozrejme, Esmeralda a José Armanda, ktorí sa do seba zamilujú. Príbeh je okorenený tým, že Esmeralda je slepá a José je zasnúbený so svojou sesternicou, ktorú však nemiluje.

Rosalinda

Môže to vyzerať ako konečne niečo šťastné a romantické, keď má Rosalinda s Fernandom Josém krásne manželstvo, ba dokonca dcéru. Avšak, nebola by to telenovela, keby sa to nejak nezamotá. Josého macocha chce šťastnú dvojicu rozdeliť a prezradí mu, že Rosalindina matka zabila jeho otca. Jej matka však len na seba zobrala vinu, čo však José netuší. Medzitým stratí Rosalinda pamäť, stane sa speváčkou, hľadá unesenú dcéru a mnoho ďalšieho.

Keď budeš moja

Kučeravá speváčka Paloma si s bohatým majiteľom haciendy, Diegom, sľúbi, že sa po roku nájdu a zosobášia sa. Avšak, aká by to bola predsa telenovela, keby to má menej ako 200 častí? Samozrejme, keďže ich bolo viac ako 200, ich láske boli neustále hádzané pod nohy polená.

Sladká Valentína

Konečne trochu iná telenovela ako boli ostatné. Hlavnou hrdinkou je tučná dievčina, ktorá navyše nosí ešte aj okuliare a jej mamina je alkoholička. Valentína je v seriáli zamilovaná do svojho bratranca, ktorý je športovec.

Yago, syn džungle

Prerobený Tarzan pre dospelých. Yago je chlapec, ktorý príde o svojich rodičov a vyrastá v pralese. V seriáli sa stretáva s čiernovlasou kráskou, ktorá šla na výlet do pralesa, aby zabudla na svojho snúbenca. Samozrejme, akonáhle sa pohľady týchto dvoch stretnú, okamžite sa do seba zamilujú.

Divoký anjel

Telenovela, ktorú pozerali všetci, aj chalani. To hlavne vďaka hlavnej hrdinke, ktorú hrala Natalia Oreiro, ktorá visela na mnohých plagátoch v detských izbách. V seriáli predstavovala hrdinku Milágros, ktorá bola vulgárna a drzá na rozdiel od ostatných, typických hrdiniek telenoviel. Nesmieme zabudnúť ani na herca, do ktorého sa zamilovali všetky nežné polovičky, Facundo Arana sa zhostil v seriáli roly Iva Di Carla.

Škaredá Betty

Telenovela, ktorá sa rozhodne vymyká stereotypom, ktoré sme už zo všetkých telenoviel veľmi dobre poznali. V každej jednej bola totiž nádherná a štíhla hlavná hrdinka. Táto bola práve tým iná, že hlavná postava bola škaredá, mala okuliare a strojček na zuboch, hrozne sa obliekala…

Kachorra, žena na úteku

Ďalšia úspešná telenovela s obsadením Natalie Oreiro. Hlavná hrdinka sa zapletie s bohatým mužom, ktorý je zavraždený a vina padá na ňu. Auto, ktoré ju preváža do väznice má však nehodu, žena ktorá sedí v druhom aute prišla o pamäť, a tak sa Kachorra vydáva počas seriálu za ňu.

Titulná fotka: Televisa, youtube.com/NataliaOreiro#1


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.