Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel

Rekordný úlovok v Česku. Takúto obrovskú rybu si ešte nikdy nevidel

Tomu sa hovorí gigant.


Určite si na internete už videl obrovské úlovky rýb, no niečo takéto ešte zrejme nie. Ako informuje web Dnes24, v Česku sa známemu dobrodruhovi podaril rekordný úlovok. Neuveríš tomu, akú obrovskú rybu sa mu podarilo chytiť. Predstav si ten boj.

Naši susedia sa môžu pýšiť jedným z najväčších rybárskych rekordov. O gigantický úlovok sa postaral rybár Jakub Vágner. V Česku sa tento človek považuje za jedného z najznámejších rybárov a vôbec za jedného z tých najuznávanejších v rámci Európy. Chytil úlovok, ktorý by si prial nejeden rybár. Svoju trofej ukázal aj na Facebooku.

Ide o majestátneho tvora

„Keby ste videli ten súboj. Neuveriteľné. Tie bubliny, ktoré stúpali k hladine, tak to boli normálne bubliny ako taniere v priebehu toho súboja,” uviedol Vágner. Známemu rybárovi sa podarilo prekonať svoj vlastný rekord, ktorý sa mu podarilo dosiahnuť ešte tento rok v júni. Vtedy to bol sumec, ktorého ulovil na Vranovskej priehrade, takisto gigantický tvor.

Tým rozmerom sa až ťažko verí, ale je to reálne. „Je to tam, priatelia! Zase o kúsoček ďalej. Sumec meral 264 centimetrov a posúva tak štátny rekord. Len na upresnenie – je fajn chytiť český rekord. Pre mňa je ale najväčšou radosťou vedomie, že takto veľké ryby žijú aj u nás doma. Že za nimi nemusíme cestovať ďaleko do Španielska, Talianska či Francúzska,raduje sa Vágner.

Nebolo to vôbec ľahké

Zdolať takú obrovskú rybu si vyžaduje plno príprav a veľkú námahu. „Ryba s veľkým príbehom, pretože som o ňu v lete prišiel a dúfal, že sa s ňou ešte niekedy stretnem. Kto ma pozná, vie, koľko som tomu tento rok dal. Na vode v akomkoľvek počasí, od začiatku, pár hodín spánku denne a pohodlie postele som skoro nezažil. Lenže o tom to je. Tieto poklady českých vôd si musí človek vydrieť a dať tomu celé svoje ja,” hovorí český rekordman.

Tento rok je preňho plný úspechov. Podarilo sa mu chytiť až štyri ryby, ktoré majú viac ako 250 cm, a až dve, ktoré majú vyše 260 cm. Preňho je to skrátka splnený sen.

Slávny rybár zároveň skritizoval svoju konkurenciu, istého pána menom Kachyňo, ktorý chytil rovnakého sumca ako on v júni. Zatiaľ čo Vágner si zachoval športové správanie a rybu pustil, tento rybár ju zabil, čo je naozaj smutné.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.