Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel

Študentku čakalo v balíku zo Shein nepríjemné prekvapenie. V Číne jej pribalili živého škorpióna

Študentka z Bristolu našla v balíku Shein živého jedovatého škorpióna, čo vyvolalo obavy o bezpečnosť medzinárodných zásielok.


Študentka Univerzity v Bristole zažila nepríjemné prekvapenie, keď v balíku s oblečením od čínskej módnej značky Shein objavila živého škorpióna. 18-ročná Sofia Alonso-Mossinger najprv myslela, že ide o hračku, no keď sa škorpión pohol, uvedomila si, že čelí skutočnému nebezpečenstvu. O téme informoval portál People.

„Najprv som si myslela, že je to hračka – a potom sa to pohlo,“ povedala Sofia pre BBC. „Bolo to dosť desivé mať vo svojej izbe náhodného škorpióna,“ dodala.

Rýchla reakcia spolubývajúcich

Keď si Sofia uvedomila, čo sa deje, zavolala na pomoc svojich spolubývajúcich. Spoločnými silami sa im podarilo škorpióna bezpečne premiestniť do plastovej nádoby. Oliver James, študent zoológie, použil na presun škorpióna kuchynské kliešte.

„Bolo to trochu znervózňujúce,“ povedal James, keďže nikto nevedel, ako jedovatý škorpión je. Spolubývajúci sa následne postarali o základné potreby nečakaného návštevníka – dali mu vodu na papierovej utierke a kartón, pod ktorým sa mohol schovať.

@c4news

A Bristol student says she found a live scorpion in her parcel from fast fashion giant, Shein. Shein said in a statement: „After receiving the feedback, we immediately conducted an internal investigation. Our teams on the ground have checked the shipment packing process and carried out an inspection of the goods in our warehouse and have confirmed that all standard operating processes have been adhered to.“ #Shein #Scorpion #FastFashion #UKNews #C4News

♬ original sound – Channel 4 News

Odborná pomoc a identifikácia

Po neúspešnom pokuse kontaktovať RSPCA (Kráľovská spoločnosť pre prevenciu krutosti na zvieratách) sa študentom podarilo spojiť s Národným centrom pre starostlivosť o plazy (NCRW). Odborníci z NCRW identifikovali škorpióna ako druh Olivierus martensii, ktorý je známy aj ako čínsky škorpión.

Chris Newman z NCRW upozornil, že uštipnutie týmto druhom škorpióna by mohlo byť „potenciálne život ohrozujúce“, hoci pre priemerného dospelého človeka by to pravdepodobne znamenalo len „naozaj zlý deň“.

Spoločnosť Shein vo svojom vyhlásení uviedla, že po prijatí spätnej väzby okamžite vykonala interné vyšetrovanie. „Naše tímy na mieste skontrolovali proces balenia zásielky a vykonali kontrolu tovaru v našom sklade. Potvrdili, že boli dodržané všetky štandardné prevádzkové postupy,“ uviedla firma.

Určite si prečítaj:

20 absurdných aj zaujímavých vecí, na ktoré možno natrafiť hádam len v Číne

Sofia Alonso-Mossinger po incidente povedala, že hoci sa teraz zdá, že je to zábavný príbeh, v danom momente to bolo skutočne desivé. Prípad upozorňuje na potrebu zvýšenej opatrnosti pri medzinárodných zásielkach a dôležitosť rýchlej a správnej reakcie v prípade objavenia nebezpečných živočíchov.


Tagy:

Henrieta Balázsová
Žijem s novinárskym perom v ruke a nebojím sa ponoriť do rôznorodých tém. Od aktuálneho diania cez záhadné kriminálne prípady až po fascinujúce zákutia ľudskej psychiky - všetko je pre mňa inšpiráciou.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.