Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 18.10.2024
sk
Lukáš
cz
Lukáš

UniCredit Bank spúšťa skvelú novinku. Obľubuje ju veľké množstvo Slovákov

Toto klientov rozhodne poteší.


Nedávno sme ťa informovali o tom, že ČSOB sa pridá do zoznamu bánk, ktoré budú podporovať okamžité platby. Nebude však jedinou. Ako informuje portál Živé.sk, aj UniCredit Bank spúšťa túto skvelú novinku. Kedy ju budú mať klienti k dispozícii a ako bude fungovať?

Banka plánuje čoskoro spustiť instantné platby pre Slovensko aj Česko. Táto cesta však nebude taká priamočiara. Ich nový sadzobník bude platiť od 10. decembra, no nie je potvrdené, že pôjde o deň, od ktorého sa u nich spustia okamžité platby. Je tu však predstava, ako by to mohlo vyzerať. Platby by pre túto banku mali byť zapnuté 2. decembra 2024, no nemusia hneď fungovať, môže sa stať, že pôjdu až neskôr.

Pozitívom je, že banka svojich klientov o zavedení okamžitých platieb v plnom rozsahu už informovala. Nielenže klienti budú môcť peniaze rýchlo prijímať, ale takisto ich aj odosielať. Prijímanie by malo byť dostupné v januári, pričom platby sa uskutočnia v priebehu niekoľkých sekúnd, a to neustále, celý deň, každý deň. V súčasnosti je táto možnosť dostupná už vo viacerých slovenských bankách, ako sú Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, VÚB či ďalšie.

V dohľadnej dobe spustia okamžité platby aj ďalšie banky. Prima banka svojim klientom sprístupní plnú podporu, to znamená prijímanie aj odosielane takýchto platieb. V prípade Privatbanky pôjde zatiaľ o prijímanie. Stať sa tak má 4. novembra. Nedávno službu spustila aj ČSOB.

Shutterstock

Časom by mali mať okamžité platby dostupné v plnom rozsahu všetky banky. Európsky parlament ešte vo februári schválil nové pravidlá, ktoré banky zaväzujú k tomu, aby spustili okamžité platby medzi bankami. Finančné inštitúcie budú musieť spojazdniť prijímanie okamžitých platieb najneskôr do 9. januára 2025. Na zavedenie možnosti odosielania majú čas najneskôr do 9. októbra 2025. Je možné, že banky zavedú obľúbenú možnosť platenia aj skôr.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.