Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 16.10.2024
sk
Vladimíra
cz
Havel

5 aplikácií, ktoré ti pomôžu udržať si prehľad o výdavkoch

Používaš niektorú z nich?


Aj keď to znie poriadne desivo, v dnešnej dobe sa už bez telefónu nezaobíde takmer nikto. Z tohto zázračného zariadenia sa stalo niečo, vďaka čomu sa vieme spojiť s ľuďmi na druhom konci sveta, schudnúť, pribrať, naučiť sa niečo nové, zabiť hodiny času nezmysleným scrollovaním sociálnych sietí atď. Množstvo aplikácií však vie byť nápomocných a vďaka niektorým sa naučíš aj šetriť.

Spravovanie osobných financií môže byť náročné, ale, našťastie, existujú aplikácie, ktoré ti pomôžu sledovať tvoje výdavky a udržať si kontrolu nad rozpočtom. S týmito nástrojmi budeš mať svoje financie vždy pod kontrolou a ľahšie dosiahneš svoje finančné ciele.

1. Mint

Mint je jednou z najobľúbenejších aplikácií na sledovanie výdavkov a tvorbu rozpočtu. Ponúka prepojenie s bankovými účtami, čo ti umožní automaticky importovať všetky transakcie na jedno miesto. Mint poskytuje prehľadné grafy a kategórie, takže môžeš vidieť, na čo najviac míňaš. Ďalšou výhodou je možnosť nastavenia rozpočtov pre rôzne kategórie, ako sú potraviny, doprava alebo zábava. Aplikácia ti dokonca posiela upozornenia, ak sa priblížiš k limitu, ktorý si si stanovil.

2. YNAB (You Need a Budget)

YNAB je ideálna aplikácia pre tých, ktorí sa chcú naučiť efektívne rozpočtovať a mať všetky výdavky pod kontrolou. Funguje na princípe priraďovania každého eura k určitému účelu, čo znamená, že žiadne peniaze nebudú vyhodené nazmar. Aplikácia ti pomáha vytvárať finančné návyky, ktoré ti umožnia dlhodobo šetriť a vyhýbať sa dlhom. Je síce platená, ale ponúka 30-dňovú skúšobnú verziu, aby si ju mohol vyskúšať bez rizika.

5 aplikácií, ktoré ti pomôžu udržať si prehľad o výdavkoch
Shutterstock

3. Goodbudget

Goodbudget je aplikácia, ktorá sa riadi princípom obálkového systému, kde si peniaze na rôzne výdavky „vkladáš“ do virtuálnych obálok. Táto metóda ti umožní efektívne rozpočtovať a priraďovať peniaze k jednotlivým kategóriám ako nájom, potraviny alebo doprava.

Aplikácia umožňuje manuálne zadávanie výdavkov, čo ocenia najmä tí, ktorí chcú mať nad všetkým úplnú kontrolu. Goodbudget je dostupný vo webovej verzii a mobilnej aplikácii a umožňuje synchronizáciu medzi zariadeniami, takže môžeš sledovať svoje financie kdekoľvek.

4. Spendee

Spendee je farebná a intuitívna aplikácia, ktorá je jednoduchá na používanie a pomôže ti sledovať nielen tvoje osobné výdavky, ale aj spoločné financie s rodinou alebo priateľmi. Vďaka možnosti zdieľania peňaženiek je vhodná pre páry alebo tímy, ktoré chcú mať prehľad o spoločných výdavkoch. Aplikácia ti umožňuje nastavovať rozpočty, kategorizovať výdavky a zobrazovať štatistiky v prehľadných grafoch. Ponúka aj možnosť synchronizácie s tvojimi bankovými účtami.

5 aplikácií, ktoré ti pomôžu udržať si prehľad o výdavkoch
Shutterstock

5. PocketGuard

PocketGuard je aplikácia, ktorá sa zameriava na sledovanie voľných prostriedkov, teda peňazí, ktoré ti ostanú po zaplatení všetkých pravidelných výdavkov. Automaticky kategorizuje tvoje transakcie a pomáha ti určiť, koľko si môžeš dovoliť minúť na zábavu alebo iné radosti. PocketGuard ti tiež ponúka možnosť nastavenia finančných cieľov a pomáha optimalizovať tvoj rozpočet tak, aby si každý mesiac ušetril viac peňazí.

Praktický návod na to, ako si vytvoriť efektívny rozpočet a držať sa ho

Mohlo by ťa zaujímať:

Praktický návod na to, ako si vytvoriť efektívny rozpočet a držať sa ho


Tagy:

Veronika Kužmová
Som z východu a som na to hrdá. Vyštudovala som editorstvo a vydavateľskú prax a raz by som chcela zeditovať knihu, ktorá vyhrá Nobelovu cenu. Zaujímam sa o zdravý životný štýl a rada cvičím, aby som potom mohla robiť svoju druhú najobľúbenejšiu činnosť - jesť.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.