Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 18.10.2024
sk
Lukáš
cz
Lukáš

Návštevníci akvária v šoku: Zaplatili si vstup, aby videli žraloka veľrybieho. Vo vode plávalo niečo iné

Na tento zážitok tak skoro nezabudnú.


Návštevníci akvária v Číne zostali šokovaní. Akvárium Xiaomeisha Sea World otvorilo 1. októbra opäť svoje brány po piatich rokoch zatvorenia kvôli rekonštrukcii.

Hlavnou hviezdou a lákadlom malo byť predstavenie žraloka veľrybieho. Počas týždňovej skúšobnej prevádzky prilákal morský park približne 100 000 návštevníkov, ktorí za vstup do akvária zaplatili v prepočte približne 36 eur, píše web The Independent.

Na ich veľké sklamanie sa však ukázalo, že majestátny žralok víriaci vo veľkej nádrži je umelou napodobeninou – išlo o robota. Niektorí z rozhorčených návštevníkov požadovali vrátenie peňazí, zatiaľ čo iní sa na sociálnych sieťach vyjadrovali na adresu morského parku. „Priestor nie je dostatočne veľký a dokonca aj žralok veľrybí je umelý,“ uviedol jeden z návštevníkov podľa denníka New York Post. „O tretej popoludní už ľudia požadovali vrátenie peňazí.“

Zákaz obchodovania so žralokmi

Spoločnosť Sea World sa bránila, že na konštrukciu robotického žraloka vynaložila milióny čínskych jüanov, aby dodržala čínske zákony, ktoré zakazujú obchod so žralokmi veľrybími. V roku 2019 Čína zakázala odstraňovanie žraločích plutiev spolu s úmyselným lovom žralokov na otvorenom mori. Spoločnosť Sea World tvrdila, že ich zámerom nikdy nebolo klamať návštevníkov.

„Aj keď je to v záujme ochrany zvierat, radšej by som bol, keby ho nemali vôbec, než aby ukázali falošného,“ uviedol ďalší návštevník. Spoločnosť v auguste oznámila, že vyrobila prvého inteligentného robotického žraloka veľrybieho na svete, ktorý dokáže plávať a otvárať a zatvárať ústa. Bionický žralok je dlhý takmer päť metrov a váži 350 kilogramov.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.