Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 22.10.2024
sk
Sergej
cz
Sabina

Ktoré sociálne siete majú Slováci najradšej? Druhé miesto ťa prekvapí

Niektoré rastú extrémnou rýchlosťou.


Podobne ako zvyšok sveta, aj Slováci fičia vo veľkom na sociálnych sieťach a denne na nich strávia hodiny, či už komunikovaním alebo sledovaním rôzneho obsahu. Tieto sociálne siete majú Slováci najradšej, poukazuje TASR na základe nového prieskumu AMI Digital Index.

Prvenstvo v rebríčku obsadil Facebook, ktorý si vyskúšalo až 92 percent slovenských používateľov internetu. Druhé miesto patrí platforme YouTube s 91 percentami. Prvú trojku uzatvára Instagram s 65 percentami. Štvrté miesto doplnil Pinterest, tu je reč o 44 percentách. Na záver je tu v TOP 5 TikTok, s 36 percentami.

„Sociálnym sieťam na Slovensku už niekoľko rokov kraľujú Facebook a YouTube, s ktorými má používateľskú skúsenosť drvivá väčšina ľudí všetkých vekových skupín. V poslednom čase sa im však výrazne priblížil Instagram, obľúbený predovšetkým medzi mladšími používateľmi, a rastie aj TikTok, ktorý je doménou najmä takzvanej Generácie Z,“ vysvetlil riaditeľ spoločnosti AMI Digital Vladan Crha.

Najviac rastú dve platformy

Najrýchlejšie si nových používateľov získavajú sociálne siete TikTok a Instagram. Výsledky ukazujú, že tieto platformy si medziročne vylepšili svoje skóre až o štyri percentá. Na základe prieskumu sa ukázalo, že až 95 percent používateľov navštevuje sociálne siete minimálne raz za týždeň. Denne ich používa až 87 percent, pričom najčastejším zariadením, na ktorom si ich pozerajú, je mobilný telefón, ktorý je zároveň aj najpreferovanejší.

Shutterstock

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.