Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 22.10.2024
sk
Sergej
cz
Sabina

Kontroverzné Americké psycho dostane novú filmovú verziu. Réžie sa chopí jeden z najlepších tvorcov

Krvilačný finančník Patrick Bateman sa vráti na plátna kín.


Kontroverzný román Americké psycho od Breta Eastona Ellisa, ktorý sa v roku 2000 dočkal filmovej adaptácie od Mary Harron, ešte nepovedal posledné slovo. Ako informuje portál Deadline, dočkáme sa novej adaptácie. Jej réžie sa chopí oceňovaný Luca Guadagnino, ktorý má na konte pecky ako Daj mi tvoje meno, Suspiria či Súperi.

Jeho najčerstvejší kúsok Queer si už stihol odbiť premiéru na niekoľkých festivaloch a odniesol si pozitívne kritiky. Vidieť teda Americké psycho práve v jeho podaní nepochybne vyvoláva zvedavosť.

Scenár k filmu napíše talentovaný Scott Z. Burns, ktorý je podpísaný pod scenármi k filmom Bournovo ultimátum, Vedľajšie účinky či Nákaza. Ako producent dohliadne Sam Pressman, ktorý produkoval už snímku z roku 2000.

Americké psycho, horor, nová verzia, Luca Guadagnino, filmy, filmová novinka
MovieStillsDB / Lionsgate

Tu treba zdôrazniť, že v prípade Guadagninovej verzie pôjde naozaj o úplne novú adaptáciu románu a nie remake filmu Mary Harron. Príbeh Amerického psycha rozpráva o mladom a bohatom finančníkovi Patrickovi Batemanovi, ktorý je zároveň sadistickým sériovým vrahom.

Román bol ostrou satirou na konzumnú spoločnosť a obsahoval viacero do detailu vykreslených brutálnych scén mučenia, nekrofílie či kanibalizmu. V čase vydania vyvolal búrlivé reakcie a mnohé štáty ho zakázali.

Batemana si v prvej adaptácii zahral Christian Bale. Kto sa tejto úlohy zhostí v Guadagninovej verzii? To momentálne netušíme. Zatiaľ nie je známy ani dátum premiéry.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.