Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 22.10.2024
sk
Sergej
cz
Sabina

Srbský profil predávajúci lodné kontajnery sa stal hitom Instagramu. Jeho meme reklamy videli milióny ľudí po celom svete

Marketingový génius z Balkánu rozlúskol tajomstvo algoritmu.


Ako často myslíš na lodné kontajnery? Ako často myslíš na srbské lodné kontajnery? Asi nie často. Napriek tomu je možné, že si na ne videl reklamu, keď ti Instagram odporučil filmový pás z profilu shipping_containers_serbia.

Nevyspytateľný algoritmus

Mnohých ľudí trápi odpoveď na otázku, ako sa zviditeľniť na Instagrame a iných podobných platformách. Algoritmom, ktoré posúvajú príspevky medzi odporúčané, len málokto skutočne rozumie. Hovorí sa, že Instagram preferuje reelsy oproti statickým fotografiám a má rád, ak je na záberoch viditeľná osoba. Je to naozaj tak? To vedia len tí, ktorí tento algoritmus stvorili a prevádzkujú.

Samozrejme, medzi bežnými používateľmi sa nájdu ľudia schopní algoritmus skrotiť a vytvoriť tak virálny hit s globálnym dosahom. Spomínanému srbskému profilu sa to podarilo a jeho reklamy na nákladné kontajnery videli už milióny ľudí z celého sveta. Najúspešnejší príspevok má 2,5 milióna prehratí a vyše 51-tisíc lajkov.

Úspešný meme marketing

Na jednej strane je strašne bizarné vidieť, že príspevky s takým špecifickým obsahom ako lodné kontajnery zo Srbska sú virálnym hitom a objavujú sa medzi odporúčanými príspevkami ľudí z iných krajín. Na strane druhej je to úplne pochopiteľné – reelska, ktoré za použitia vtipných memes propagujú takú nudnú a nezaujímavú vec ako kontajnery, vytvárajú výrazný kontrast, ktorý príde mnohým ľuďom neuveriteľne smiešny.

Náhodní diváci vystavení reklame na srbské nákladné kontajnery nedokážu odolať zdieľaniu príspevku, čím posilnia neviditeľné skóre, ktoré rozhoduje o tom, či bude reelsko odporučené ďalším ľuďom. Toto je vysoká škola virálneho meme marketingu!

rodičia, vtipné fotografie, obrázky, život s deťmi

Určite si prečítaj:

20 dôkazov, že rodičia si nemôžu ani na sekundu vydýchnuť


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.