Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 23.10.2024
sk
Alojzia
cz
Teodor
, Theodor
V spolupráci s Bontonfilm
Zdroj: ©Bontonfilm

Film, ktorý ukáže hodnotu priateľstva. 10 zaujímavostí o novom animáku 200% Vlk, ktorý vstupuje do slovenských kín

Sympaticky vyzerajúci rodinný animák ponúkne humor aj skvelú technickú kvalitu.

Na dobrodružný animák 200% Vlk si do kina budeš môcť zájsť už tento štvrtok. Sequel úspešného titulu 100% Vlk prichádza po štyroch rokoch od premiéry jednotky a sľubuje sympatickú rodinnú zábavu.

Čo je podľa tvorcov hlavnou myšlienkou filmu, kto sa na ňom podieľal a o čom vlastne bude? To všetko sa dozvieš práve v tomto článku.

1. Sequel úspešného animáku

200% Vlk je pokračovaním úspešného animáku 100% Vlk, ktorý si odbil premiéru v roku 2020. V kinách sa mu podarilo utŕžiť 8,1 milióna dolárov a nadmieru sa mu darilo aj na streame či VOD službách. Réžie dvojky sa opäť chopil Alexs Stadermann.

2. Film vznikol podľa obľúbenej knižnej série

Prvý diel 100% Vlk bol adaptáciou rovnomennej detskej knihy od Jayne Lyons. Tá napísala ešte niekoľko ďalších dielov. 200% Vlk síce nie je priamou adaptáciou, ale stále čerpá z rôznych kníh série, ktoré Lyons napísala.

200% Vlk, animovaný film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka, komédia
StudioCanal / Bontonfilm SK

3. Druhý diel sa začal plánovať krátko po premiére jednotky

Tvorcovia začali o sequeli uvažovať už krátko po premiére prvého dielu. Ten sa stretol s diváckym úspechom a štáb cítil, že fanúšikovia by radi videli, ako príbeh bude pokračovať.

„Počas pandémie sa diváci na prvý film napojili,“ prezradil režisér Alexs Stadermann. „Darilo sa mu veľmi dobre na Prime Video a Netflixe. Vedeli sme však, že je tu potenciál urobiť viac. Že ľudí skutočne zaujíma hlavná postava a jej príbeh.

Takže sme si so scenáristom Finom Edquistom okamžite sadli a vymysleli sme päť rôznych námetov. A napokon sme si vybrali tento. Čiastočne kvôli jeho téme, ale aj preto, lebo sme si okamžite zamilovali postavu Moopoo a vedeli sme, že si ju obľúbi veľmi veľa detí.“

4. Priateľstvo ako ústredná téma filmu

Režisér Alexs Stadermann uviedol, že hlavnou témou filmu je priateľstvo. „V tejto verzii je Freddy jediný, kto sa zatiaľ nenaučil svoju lekciu,“ vysvetlil. „A práve preto sme ho chceli zmeniť na vlka. Aby si uvedomil, že to nie je odpoveď na všetko. Tá odpoveď je priateľstvo a na to, aby ste boli skutočným hrdinom, musíte pomáhať iným a zamerať sa na potreby iných, a nie svoje.“

200% Vlk, animovaný film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka, komédia
StudioCanal / Bontonfilm SK

5. Čo režiséra na téme zaujalo?

Alexs Stadermann prezradil, že hneď ako sa dostal ku knižnej predlohe, vedel, že práve tento príbeh chce sfilmovať. „Keď som videl tú knihu, okamžite ma to zaujalo,“ povedal. „Hlavne preto, lebo rozpráva príbeh o niekom, kto má pocit, že nezapadá. Myslím, že je to skutočne aktuálny príbeh, a hneď sa mi to spojilo.“

Dodal, že chcel rozpovedať príbeh s dôrazom na to, že nezáleží na tom, ako ľudia vyzerajú. Aj to bol podľa neho dôvod, prečo si mnohí diváci postavu Freddyho tak obľúbili.

6. V originálnom znení sa predstaví viacero výborných hercov

V pôvodnom znení diváci budú môcť počuť viacero kvalitných hercov. Hlavnému hrdinovi Freddymu znovu prepožičal hlas Ilai Swindells, ostatné postavy potom hovoria hlasmi Samary Weaving, Akmala Saleha, Elizabeth Nabben, Jennifer Saunders či Virginie Laverdure. Postavy Bruna a Gagara nahovoril sám režisér Alexs Stadermann.

200% Vlk, animovaný film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka, komédia
StudioCanal / Bontonfilm SK

7. Dôraz na dizajn postáv

Pre tvorcov bol dôležitý aj dizajn hlavných postáv. Freddyho už poznáme z prvého dielu, ale v pokračovaní sa zoznámime aj s mesačným duchom menom Moopoo. A práve na ňom nechali tvorcovia veľa práce.

„Pre mňa bol dizajn dvojaký,“ uviedol režisér. „Jednak som chcel vytvoriť postavu, ktorá bude roztomilá a môže sa postaviť vedľa Baby Yodu či Baby Groota. Chceli sme niečo vizuálne príťažlivé. Ale inšpiráciou boli aj dvaja synovia našej generálnej riaditeľky. Tí sa pretavili do postavy Moopoo.“

8. Režisér nabral skúsenosti na viacerých animovaných filmoch

Alexs Stadermann má na konte viacero úspešných animákov. Okrem prvého dielu 100% Vlk sa podieľal napríklad na animovanom seriáli The Woodlies a neskôr aj na filmoch Včielka Maja, Včielka Maja 2 a Žmurko Bill.

200% Vlk, animovaný film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka, komédia
StudioCanal / Bontonfilm SK

9. Po vizuálnej stránke sa film podľa kritikov môže rovnať Pixaru

Pokiaľ sa kritici na niečom jednohlasne zhodnú, je to fakt, že 200% Vlk je po technickej stránke absolútnym triumfom. Kvalita animácie je podľa nich špičková a austrálske štúdio Flying Bark Productions by sa pokojne mohlo postaviť po bok Pixaru.

Ari Chand napísal, že film je po viacerých stránkach zlepšením oproti prvému dielu. „Pripomína nám, že Austrália skutočne má schopnosť viesť svet v oblasti animácie,“ dodal.

10. Dobrodružstvo vlkolaka Freddyho s cieľom zachrániť svet

Hlavným hrdinom príbehu je vlkolak Freddy, s ktorým sme sa zoznámili už v prvom filme. Snaží sa zapadnúť medzi ostatných vlkolakov, tí ho však neberú príliš vážne. Na Vlčej skale sa teda rozhodne vyvolať mocných mesačných duchov, aby ich požiadal o radu.

Napokon ale vysvitne, že práve on musí zachrániť svet pred skazou. Zem a Mesiac sa totiž čoskoro zrazia a Freddy musí pomôcť duchovi menom Moopoo obnoviť vesmírny poriadok. To nebude jednoduché, keďže sa mu do cesty postaví zlá čarodejnica. Našťastie má Freddy po boku vernú priateľku Batty a ďalších kamarátov.

V slovenskom dabingu vo filme začujeme hercov ako Michal Domonkoš, Natália Kóšová, Jana Valocká, Zuzana Porubjaková, Juraj Predmerský, Bianca Bucková, Martin Kaprálik, Lucia Vráblicová, Dušan Szabó, Sára Polyáková či Dušan Vaňo. O réžiu sa postaral Alexs Stadermann. Ten povedal, že hoci štúdio, ktoré na filme pracovalo, nemá ani zďaleka zdroje Pixaru, napriek tomu sa snažili natočiť najlepší film, aký vedeli.

„Sme nezávislé štúdio. Flying Bark nie je Disney ani Pixar, takže nemáme rozpočty veľkých produkcií,“ zdôraznil. „Naozaj sa sústredíme na to, čo chceme dosiahnuť, a následne nájdeme najekonomickejší spôsob, ako sa k tomu dostať. Avšak každý, kto pracuje na filmoch, chce dosiahnuť skutočne vysoký štandard vizuálu.

A myslím, že v 200% Vlk sa nám skutočne podarilo dosiahnuť bod, v ktorom výsledok pôsobí ako film s vysokým rozpočtom. Sme neskutočne hrdí na to, čo sme dokázali.“ Film do našich kín zamieri 24. októbra.

200% Vlk, animovaný film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka, komédia
Bontonfilm SK

Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.