Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 26.10.2024
sk
Demeter
cz
Erik
, Ervín

Letisko zaviedlo kuriózny limit. Na rozlúčkové objatie máš striktne obmedzený čas

Vedenia letiska bolo kvôli novému limitu obvinené z porušovania základných ľudských práv.


Určite to poznáš, keď odchádzaš do vzdialenej krajiny buď ty, alebo niekto tvoj blízky, objatie je jednoducho namieste. Ak sa ešte odchádza na veľmi dlhý čas, takáto rozlúčka sa môže pretiahnuť na niekoľko desiatok minút. Ako ale informuje web dnes24.sk, novozélandské letisko mesta Dunedin s takýmito dlhočiznými rozlúčkami končí. Vedenie letiska sa totižto rozhodlo, že na rozlúčky vyhradí časový limit.

Letisko na svojom profile na sociálnej sieti pridalo príspevok s fotografiou, ktorá zobrazuje novú tabuľku s oznamom, že čas vyhradený na objatia je maximálne 3 minúty. „Pre láskavejšie rozlúčky použite, prosím, parkovisko,“ píše sa v ozname.

Časový limit na objímanie bol zavedený v septembri, aby udržal hladký pohyb vecí a ľudí“ v najviac zaneprázdnených oblastiach letiska. Tabuľka pribudla v oblasti, kde sú vykladaní pasažieri. Letisko chce týmto krokom zabezpečiť to, aby autá v časti, kde vystupujú pasažieri, neblokovali premávku. Podľa vedenia letiska ide o „milšiu“ verziu tabúľ, ktoré môžu cestujúci vidieť na iných letiskách. Na nich totižto často stojí, že za dlhšie státie hrozí pokuta a „papuča“.

Ako reagujú ľudia na letisko a jeho netradičný časový limit?

Dan De Bono, generálny riaditeľ letiska, vraví, že tri minúty sú dostatočne dlhý čas, aby cestujúci „vystúpili, rozlúčili sa so svojimi blízkymi a pokračovali ďalej.“ Nová tabuľka, samozrejme, rozdelila ľudí na dva tábory. Dan De Bono dokonca zhodnotil, že kvôli tabuľkám ich niekto už aj obvinil z obmedzovania základných ľudských práv. Okrem toho ale letisko vraj dostalo veľa nadšených komentárov na to, že ide o originálny a vtipný nápad.

Dunedin Airport

Podľa generálneho riaditeľa je pri rozlúčke viac než dostatočné 20-sekundové objatie. V tomto čase sa stihnú uvoľniť potrebné hormóny. „Nemáme objímaciu políciu,“ dodal so smiechom De Bono. Pár sekúnd naviac teda nikoho nebude stáť žiadnu pokutu. Upozorňuje však, že pracovníci letiska môžu návštevníkov vyzvať, aby sa presunuli objímať a lúčiť na parkovisko, na ktorom sa môžu bezplatne zdržať po dobu 15 minút.

Mohlo by ťa zaujímať:

Lietadlá sú domovom mnohých baktérií. Ako si z dovolenky nedoniesť chorobu?


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.