Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 24.10.2024
sk
Kvetoslava
cz
Nina

Najlepší film roka a úchvatný epos. Prvé reakcie na druhého Gladiátora prekypujú nadšením

Prvé ohlasy lákajú na veľkolepú pecku!


Už budúci mesiac sa vydáme do starovekého Ríma. Premiéru si totiž odbije Gladiátor II, sequel kultového historického eposu z roku 2000. Réžie sa aj tentokrát chopil Ridley Scott, v hlavnej úlohe sa predstaví Paul Mescal a v tých vedľajších uvidíme Denzela Washingtona, Pedra Pascala či Connie Nielsen.

K dispozícii už máme aj prvé reakcie novinárov a kritikov. Ako píše aj portál The Hollywood Reporter, tí boli z druhého Gladiátora nadšení. Podľa nich ide o veľkolepý a herecky brilantný film.

Plnohodnotné recenzie zatiaľ k dispozícii nemáme, takže tieto ohlasy treba brať s určitou rezervou, ale zdá sa, že Ridley Scott natočil výbornú historickú drámu. Scott Menzel napísal, že Gladiátor II je „najlepší film Ridleyho Scotta od Marťana“. „Veľkolepý, krvavý, akčný epos, vybudovaný na odkaze pôvodného filmu,“ dodal. Pochválil aj herecké výkony Paula Mescala a Denzela Washingtona.

filmy, Gladiátor II, historický film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka, prvé reakcie, Ridley Scott
MovieStillsDB / Paramount Pictures

Najlepší film roka

„Gladiátor II je skutočný epos a najlepší film Ridleyho Scotta za posledné roky,“ napísal Erik Anderson a tiež pochválil výkon Paula Mescala. Ten je podľa neho výborným akčným hrdinom, zároveň si ale zachováva charizmu zo svojich nezávislých filmov. Podľa Griffina Schillera Scott druhým Gladiátorom dokázal, „že na to stále má“. „Epický shakespearovský príbeh nádeje, márnosti a sily v rozpadajúcom sa systéme,“ napísal nadšene.

Germain Lussier zdôraznil, že dvojka pôvodný film neprekonáva, stále však ide o výborný sequel s „vysokými stávkami, solídnym príbehom a excelentnými hereckými výkonmi“. Filmu však vytkol istý emocionálny chlad.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš

Simon Thompson vyzdvihol audiovizuál, akčné scény a skvelého Mescala v hlavnej úlohe. Za pozornosť ale podľa neho stoja aj ostatní herci, menovite Denzel Washington, Joseph Quinn či Fred Hechinger. Podľa Matta Ramosa je Gladiátor II nielen najlepším filmom roka, ale aj jednou z najlepších snímok všetkých čias.

„Gladiátor II je presne tým typom filmového majstrovstva, ktoré dokáže zvládnuť len Ridley Scott,“ napísal zase Drew Taylor. „Všetko vo filme funguje. Pripomína mi Mavericka v jeho schopnosti evokovať minulosť, ale zároveň pridať niečo nové.“

filmy, Gladiátor II, historický film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka, prvé reakcie, Ridley Scott
MovieStillsDB / Paramount Pictures

Zatiaľ sa teda zdá, že druhý Gladiátor svojmu predchodcovi hanbu rozhodne neurobí! Príbeh sa tentokrát zameriava na Luciusa (Paul Mescal), ktorého otcom je Maximus (Russell Crowe) z prvého dielu. Lucius žije pokojným životom v Numidii, to sa však zmení, keď sa ju rozhodnú podmaniť si Rimania.

Lucius padne do väzenia a je nútený bojovať na život a na smrť v gladiátorskej aréne. Premiéra je stanovená na 14. novembra.

  1. Vyrazíš na druhého Gladiátora do kina?

    1. Určite áno
    2. Neplánoval som, ale prvé reakcie ma navnadili
    3. Nie, nezaujalo ma to
    3 hlas(y/ov)
    Share Your Result

Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.