Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 23.10.2024
sk
Alojzia
cz
Teodor
, Theodor

TEDi sťahuje z predaja nebezpečný výrobok. Ak ho máš doma, nepoužívaj ho

Zákazníci môžu výrobok vrátiť do obchodu a dostanú späť peniaze.


Obchodný reťazec vyzýva zákazníkov, aby vrátili produkt v predajniach TEDi. Reťazec varuje zákazníkov pred nebezpečným výrobkom, ktorý stiahol z predaja.

Ide o varné kanvice predávané v predajniach TEDi, ktoré môžu pri používaní spôsobiť úraz elektrickým prúdom. TEDi o tomto nebezpečenstve informuje na svojej webovej stránke. Dotknutým produktom je varná kanvica, ktorá bola predávaná v bielej a čiernej farbe, s číslom tovaru: 10058003401000000900.

Výrobok bol stiahnutý z dôvodu, že testy preukázali nedostatočnú tepelnú odolnosť, ktorá môže za určitých podmienok spôsobiť úraz elektrickým prúdom. „Tento výrobok môže predstavovať riziko pre zdravie, a preto sa jeho používanie neodporúča,“ uvádza spoločnosť TEDi na svojej webovej stránke.

Kanvice sa v predajniach TEDi predávali od 09. 04. 2024 do 18. 10. 2024. „Tovar môžete vrátiť a bude vám vrátená kúpna cena 9,00 Euro alebo ho môžete vymeniť za iný tovar na akejkoľvek pobočke,“ dodáva spoločnosť.

tedi.com

Nebezpečná hračka

Nedávno sme ťa informovali, že Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) stiahla z trhu 25 modelov autíčok od spoločnosti TRAXXAS. V hračkách sa totižto pri kontrole našiel biely azbest. Milované RC autíčka majú teda problém. Dovoz bieleho azbestu v Európskej únii je pod striktným zákazom.

„Pri predmetných výrobkoch hrozí zdravotné riziko pre spotrebiteľov vzhľadom na to, že trecie podložky pri niektorých elektrických modeloch a brzdové doštičky pri modeloch na vodíkový pohon obsahujú malé množstvá ‚bieleho azbestu‘, ktorého dovoz je do EÚ zakázaný. Azbestové vlákna sa môžu uvoľňovať z podložky vo vozidle trením. 

Používatelia môžu byť vystavení azbestovým vláknam, ak sa vozidlo demontuje na účely opravy alebo údržby. Ak sa azbestové vlákna uvoľňujú do vzduchu a vdychujú sa, môžu spôsobiť vážne zdravotné ťažkosti vrátane azbestózy, rakoviny pľúc a mezoteliómu,“ vysvetlila inšpekcia. Viac sa dočítaš v článku nižšie.

Mohlo by ťa zaujímať:

Po 22 rokoch sťahujú z predaja obľúbenú hračku. Možno ju máš doma aj ty, vraj obsahuje nebezpečnú látku


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.