Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 23.10.2024
sk
Alojzia
cz
Teodor
, Theodor

Z predaja tričiek na predaj tiel. Bývalý šéf populárnej módnej značky bol zatknutý

Bývalý generálny riaditeľ Abercrombie & Fitch bol zatknutý a čelí obvineniu z prevádzkovania medzinárodnej siete obchodovania s ľuďmi a prostitúcie.


Bývalý generálny riaditeľ módnej značky Abercrombie & Fitch Mike Jeffries bol zatknutý na Floride. Stalo sa tak v súvislosti s obvineniami z obchodovania s ľuďmi a medzištátnej prostitúcie. Spolu s ním boli zatknutí aj dvaja jeho spolupracovníci – Matthew Smith z West Palm Beach na Floride a James Jacobson z Wisconsinu. O téme informoval portál NBC New York.

Obvinenia z rozsiahleho sexuálneho vykorisťovania

Podľa obžaloby Jeffries, Smith a Jacobson prevádzkovali „medzinárodný obchod so sexom a prostitúciou“ v rokoch 2008 až 2015. Organizovali „sexuálne podujatia“ v rôznych krajinách vrátane Anglicka, Francúzska, Talianska, Maroka a USA.

Obvinení údajne využívali nútenie, podvody a klamlivé taktiky pri nábore, najímaní a preprave mužov na komerčný pohlavný styk. Mnohí z týchto mužov boli presvedčení, že účasť na týchto podujatiach by mohla viesť k modelingovým príležitostiam alebo pomôcť ich kariére.

Účastníci museli podpísať dohody o mlčanlivosti a odovzdať peňaženky a mobilné telefóny. Personál na týchto podujatiach poskytoval alkohol, svalové relaxanty a iné pomôcky.

Vyšetrovanie a právne dôsledky

Vyšetrovanie sa začalo po správe BBC News z minulého roka, ktorá odhalila, že Jeffries vykorisťoval mužov na sexuálnych večierkoch. Krátko po tejto správe bola na Jeffriesa a Abercrombie & Fitch podaná žaloba za údajné prehliadanie Jeffriesovho nevhodného správania.

Breon Peace, americký prokurátor pre východný obvod New Yorku, uviedol, že Jeffries a Smith minuli na tento podnik obchodovania s ľuďmi milióny. Peniaze putovali na platby personálu, cestovné náklady a udržiavanie tajomstva.

Právnik Jeffriesa Brian Bieber povedal: „Na obvinenia budeme podrobne reagovať po odtajnení obžaloby, a keď to bude vhodné, ale plánujeme tak urobiť na súde – nie v médiách.“

Vyšetrovanie stále pokračuje a úrady vyzývajú všetky obete alebo svedkov, aby sa prihlásili.

Mohlo by ťa zaujímať:

P. Diddy bol postrachom okolia celé desaťročia. Všetko, čo potrebuješ vedieť o škandále, ktorý je prirovnávaný ku kauze Epstein


Tagy:

Henrieta Balázsová
Žijem s novinárskym perom v ruke a nebojím sa ponoriť do rôznorodých tém. Od aktuálneho diania cez záhadné kriminálne prípady až po fascinujúce zákutia ľudskej psychiky - všetko je pre mňa inšpiráciou.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.