Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 26.10.2024
sk
Demeter
cz
Erik
, Ervín

Dočkáme sa európskej Hry o tróny? Nový historický seriál láka v prvej ukážke na intrigy aj veľkolepé bojové scény

Prvé zábery vyzerajú poriadne epicky!


Žeby nás čakala európska Hra o tróny? Ambiciózny historický seriál Rise of the Raven rozhodne dáva dôvody na optimizmus. Ako píše aj portál Deadline, náročný projekt vznikal dlhých desať rokov a zameriava sa na život a vzostup veliteľa uhorskej armády Jána Huňadyho.

Seriál má celkovo desať epizód a premiéru si odbil na veľtrhu MIPCOM vo francúzskom Cannes, kde hľadá distribútora. Ide o koprodukčný projekt Maďarska, Rakúska a Nemecka a nižšie si môžeš vychutnať parádny prvý teaser.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš

Príbeh sa odohráva v 15. storočí, keď Európa trpí pod nájazdmi z Osmanskej ríše. Do čela vojenského odporu sa postaví Ján Huňady, ktorý do histórie vojde ako jeden z najlepších vojvodcov.

V seriáli budeme jeho príbeh sledovať postupne. Najprv ho uvidíme ako obyčajného mladíka, ktorý sa postupne zdokonaľuje v boji, až to napokon dotiahne na obávaného bojovníka.

Dôraz na historickú presnosť

Za seriálom stojí skúsený producent Robert Lantos, ktorý zdôraznil, že sa chcel vyhnúť tomu, aby mal Rise of the Raven až príliš hollywoodsky nádych. Jeho cieľom bolo zachovať historickú presnosť, ktorá bude spočívať aj v tom, že postavy rôznych národností budú hovoriť svojím rodným jazykom.

„Vždy som točil v angličtine, ale toto je príbeh, ktorý je tak hlboko zakorenený v špecifickom čase a geografii, že som nechcel, aby všetci hovorili anglicky,“ vysvetlil.

Nemyslí si však, že by tento fakt nejako limitoval komerčný potenciál diela. Podľa neho si už aj masoví diváci zvykli na titulky, čoho dôkazom sú napríklad seriálové hity ako Šógun či Squid Game.

V hereckom obsadení tiež nenájdeme žiadnu veľkú hviezdu. Lantos uviedol, že sa zameriaval skôr na menej známych hercov. Lantos sa narodil v Maďarsku, ale už dlhé roky žije v Kanade. Ako producent sa podieľal na veľkom množstve filmov a seriálov. Za všetky môžeme spomenúť napríklad eXistenZ, Východné prísľuby, Spomeň si či Zločiny budúcnosti.

Prvý trailer vyzerá naozaj nádejne a zdá sa, že okrem veľkolepých bitiek nám ponúkne aj solídnu porciu intríg, temných vášní a zrady. Dúfajme teda, že sa už čoskoro dozvieme aj dátum premiéry!

  1. Čo povieš na trailer?

    1. Vyzerá to výborne
    2. Nevyzerá to zle, ale ukážka ma neoslovila
    3. Nepáči sa mi to
    126 hlas(y/ov)
    Share Your Result

Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.