Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 23.10.2024
sk
Alojzia
cz
Teodor
, Theodor

Tesco prináša veľkú zmenu. Chce ňou bojovať proti plastom

Takéto riešenie je určite správne.


Plast predstavuje dlhodobý problém, ktorý sa snažia riešiť nielen krajiny, ale aj samotné spoločnosti. Príkladom toho je aj Tesco, ktoré prináša veľkú zmenu, informujú TV Noviny. Touto novinkou chce znížiť svoj dopad na životné prostredie. Známy obchodný reťazec sa postupne na Slovensku a v Česku zbaví plastových vaničiek, s ktorými sa stretávame pri mletom mäse.

Zaužívané plastové vaničky nahradí špeciálny obal flow-pack. Očakáva sa, že vďaka zavedeniu tejto zmeny sa spotreba plastov zníži až o viac ako 80 percent. „Ihneď po zavedení budú výrobky zaradené medzi akčné ponuky s ešte priaznivejšími cenami,“ vysvetlil reťazec pre český portál iDNES.cz, pričom poznamenal, že sa snažia znižovať používanie plastov dlhodobo.

Čistejšia budúcnosť

Do tejto pozitívnej zmeny sa zapojí aj Slovensko. Podobne ako u našich českých susedov, aj u nás sa mleté mäso bude baliť ekologickejšie. „Mleté mäso privátnej značky Tesco je teraz balené v ekologickejšom obale, ktorý má o 80 % menej plastov než doteraz používaná vanička s plastovou fóliou,“ potvrdila pre TVNOVINY.sk Mária Zerzanová, PR manažérka Tesca.

Tesco prináša zmenu
Tesco.cz

​Tesco s touto myšlienkou pracuje už dlhšie. Ako ďalej Zerzanová uviedla, nové obaly sú už v každej predajni. V budúcnosti by sa ekologickejšie riešenia mali ukázať aj pri ďalších produktoch. „Zákazníci mleté mäso v inovatívnom ekologickejšom balení nájdu aj v našich predajniach na Slovensku a v priebehu nasledujúceho roka budeme ponuku takýchto výrobkov rozširovať,“ poukázala.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.