Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 26.10.2024
sk
Demeter
cz
Erik
, Ervín

Komu patrí pozícia najhoršieho herca? TOP 10 hercov s najväčším počtom Zlatých malín

Razzie awards sa udeľujú za nekvalitné herecké výkony alebo jednoducho za to, že herec hral v zlom filme.


Všetci poznáme Oscary, americké zlaté sošky, ktoré americká filmová akadémia udeľuje najlepším svetovým autorom a autorkám za ich jedinečnú tvorbu vo filmoch. Na druhej strane spektra sú zas ocenenia Razzie, Zlaté maliny alebo Golden Raspberry. Tie sa odovzdávajú za to, že herec, režisér alebo jedna z mnohých iných povolaní vo filmovom priemysle to úplne pokašľali. Fanúšikovia i kritici väčšinou tieto filmy absolútne rozoberú.

Môže ale taktiež ísť o peknú recesiu. Ak je náhodou herec nespokojný so samotným filmom a snaží sa poukázať na to, že tvorba jeho výkonu bola ovplyvnená nekvalitnou réžiou alebo niečím iným, prečo by si neprišiel svoje Razzie ocenenie prevziať? Zlaté maliny sa odovzdávajú od roku 1980 večer pred dňom odovzdávania Oscarov. Ojedinelá prítomnosť nominovaného tvorcu na „oslavnej ceremónii“ je vždy braný ako recesia.

Nie je to teda tak dávno, čo sa ocenenia Razzie začali odovzdávať. Preto nie je náhoda, že medzi hercami sú hviezdy, ktoré pravdepodobne všetky poznáš. Niektorí môžu byť prekvapiví, iní zas nie. Podaktorí získali Razzie ocenenie nielen za zlý herecký výkon, ale aj za scenár, na ktorom spolupracovali, alebo rovno za najhorší film a rovno aj zvláštne ocenenie prezývané „najhoršia vychádzajúca hviezda“.

Rebríček bol zostavený podľa počtu ocenení Razzie awards na filmovom webe imdb. Toto je top 10 hercov a herečiek s najväčším počtom Razzie ocenení. Kto z nich je podľa kritikov najhorší?

10. Pauly Shore – 4 Maliny

Pauly Shore je americký herec, ktorý svoju kariéru započal ako komik. Je teda zrejmé, že sa vo filmoch vybral komediálnou cestou. Má to jeden háčik. Komédie sú presne to, čo Razzie awards vyhľadávajú. V roku 1999 bol taktiež nominovaný na Razzie ocenenie s názvom „Najhorší herec storočia“. Nevadí, stretneme sa aj s inými extrémami.

pauly shore
MovieStillsDb

Medzi najznámejšie filmy patrí Bio-Dome a Goofy. Väčšinou išlo o priemerné, alebo až podpriemerné komédie, ktoré Razzie awards milujú. Najhoršieho herca si odniesol rovno dvakrát za film Jury Duty a Bio-Dome. V roku 2000 si domov odniesol aj ocenenie „Najhoršia nová hviezda dekády“. V roku 1993 si taktiež za film Encino Man odniesol Zlatú malinu za „Najhoršieho nového herca“.

9. Pia Zadora – 4 Maliny

Americká herečka Pia Zadora je najviac spájaná s legendárnym komediálnym hercom Leslie Nielsenom. Na jeho kaliber síce nemá, avšak v roku 1994 s ním hrala vo filme Bláznivá strela 33 a 1/3: Posledný trapas. Okrem toho hrala aj v relatívne úspešných komédiách, čiže sa tu nedá hovoriť o neschopnej herečke. Napriek tomu si od Zlatých malín vyslúžila hneď niekoľko ocenení.

Razzie
MovieStillsDb

V roku 1983 si domov odniesla ocenenie za „Najhoršiu novú hviezdu“. Od toho bodu povyhrávala aj ďalšie. 2-krát najhoršia herečka za filmy The Lonely Lady a Butterfly. Oba filmy sú tvrdé drámy, čiže Pii Zadore asi prospelo, že sa v neskoršej fáze svojej kariéry presunula do komediálneho žánru. V roku 1990 získala Razzie ocenenie za „Najhoršiu novú hviezdu dekády“.

8. Ben Affleck – 4 Maliny

Už sa postupne dostávame k veľkým hollywoodskym menám. Ben Affleck, ktorého si väčšina divákov pamätá ako Batmana z filmov od Zacka Snydera. Napriek 4 Razzie oceneniam sa môže tešiť aj z peknej kariéry. Sám sa stal režisérom a jeho filmy, ako napríklad Air: Zrodenie legendy a Argo: Nebezpečný útek, sú veľmi kvalitné. No ale pozrime sa na tie Zlaté maliny!

ben affleck
MovieStillsDb

Najlepšou „výhrou“ na udeľovaní cien bol pre Afflecka asi film Gigli, romantická komédia s Jennifer Lopez, ktorá mu v roku vyhrala Zlatú malinu za „Najhoršiu filmovú dvojicu“. Okrem toho si ho ale Razzie ocenenia našli aj vďaka filmu Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Affleck ale, podobne ako aj iní na tomto zozname, drží jedno z najoriginálnejších a pravdepodobne aj najlepších Razzie ocenení, takzvané „Redeemer Award“. To sa udeľuje tvorcom, ktorí boli schopní prekonať svoje nešťastie a konečne natočili dobrý film. V tomto prípade to bolo už spomínané Argo.

7. Demi Moore – 5 Malín

Demi Moore, ktorú môžeš práve teraz vidieť v kinách v najnovšom skvelom filme Substancia, má doma taktiež peknú kolekciu Razzie ocenení. Nikdy sa jej nedostalo toľkej „pocty“ a nevyhrala „Najhoršiu herečku dekády“, avšak čo sa originality týka, v roku 1997 vyhrala ocenenie „Najhoršieho filmového páru“ za film Striptíz.

Demi Moore
MovieStillsDb

V roku 1997 vyhrala dokonca dve ocenenia naraz za film The Juror a Striptíz. V roku 2004 znova zaútočila a získala si ocenenie za najhoršiu herečku za film Charlieho anjeli 2. Okrem toho si ešte za rok 1998 vyslúžila ďalšiu Malinu za najhoršiu herečku za film G.I. Jane.

6. Paris Hilton – 5 Malín

Mladá slečna oblečená do ružového odevu s malou čivavou po pravici. To je Paris Hilton. Môžeme ju poznať z hrôzostrašne hodnotených filmov, ako napríklad Trhni si! V roku 2010 vyhrala Razzie ocenenie za „Najhoršiu herečku dekády“. Toto ocenenie niekto získal väčšinou len vtedy, ak mal za sebou už niekoľko víťazstiev v nejakej kategórii.

paris hilton
MovieStillsDb

Okrem toho si ďalšiu cenu za najhoršiu herečku získala v roku 2006 za film House of Wax. Od roku 2000 jednoducho ide ako píla. Ďalšie „ocenenie“ je z roku 2008 a posledné z roku 2009 za film The Hottie & the Nottie.

5. Bo Derek – 6 Malín

Počet víťazstiev sa postupne zvyšuje. Blížime sa do ligy kráľov Razzie awards. Zatiaľ ale opatrne. Bo Derek bola sexbomba z 80. rokov a jedna z herečiek, ktoré hrali v Žraločom tornáde 6. To asi stačí na to, aby si si o nej spravil obraz. V roku 2000 bola nominovaná aj na ocenenie pre „Najhoršiu herečku storočia“. Nevyhrala ale, toto ocenenie pripadlo niekomu inému. Niekomu, ku komu sa ešte len dostaneme.

Bo Derek
MovieStillsDb/ Paramount Pictures

Za filmy ako Ghosts Cant Do It alebo Bolero získala hneď niekoľko Zlatých malín. Jej posledná nominácia bola z roku 2003 za film The Masters of Disguise.

4. Eddie Murphy – 6 Malín

Eddie Murphy, jeden z najznámejších komediálnych amerických hercov vôbec, má taktiež slušnú zbierku. V roku 2010 zvíťazil v kategórii najhoršieho herca dekády. Počas roka 2020 zas získal „Redeemer Award“ za film Dolemite is My Name. V roku 2008 si odniesol až 3 Razzie ocenenia za film Norbit.

Eddie Murphy
MovieStillsDb

So Zlatými malinami je spájaný už od roku 1990, keď si domov zobral svoje prvé ocenenie za najhorší scenár za film Harlem Nights, ktorý režíroval. Napriek tomu si dodnes užíva celkom výživnú kariéru a neraz vyhral aj prestížnu cenu Golden Globe. V roku 2007 bol dokonca nominovaný na Oscara.

3. Adam Sandler – 6 Malín

Adam Sandler je jedným z hercov, čo si jednoducho vyberajú zlé projekty. Väčšinu svojej kariéry hral dookola v rovnakých „béčkových“ komédiách, ktoré mu vyniesli hneď 6 Razzie ocenení. Stačí mu ale iba ukázať dobrý scenár, mať kvalitného režiséra a môže z toho byť božské dielo. Príkladom tohto je perfektný film Uncut Gems z roku 2019.

Razzie
MovieStillsDb

Sandler bol hneď niekoľkokrát nominovaný na kategóriu „Najhorší filmový pár“, čiže možno to celý čas nie je jeho vina. Tieto nominácie veľakrát premenil na výhru. Zároveň sa niekoľkokrát podieľal na mnohých filmových scenároch, ktoré taktiež dostali nomináciu. Najviac Zlatých malín má z filmu Jack and Jill.

2. Madonna – 9 Malín

A sme pri víťazoch. Madonna, známa hlavne ako speváčka, sa veľakrát vyšplhala až do filmového média a veľakrát sa jej to teda nezavďačilo. V roku 2000 si vyslúžila nomináciu na najhoršiu herečku storočia a áno, premenila ju na víťazstvo. V roku 1990 dokonca dve nominácie na najhoršiu herečku dekády. Ocenenia Razzie sú zjavne jej veľkým priateľom.

Razzie
Touchstone Pictures / MovieStillsDb

„Ocenenie“ za najhoršiu herečku si odniesla za filmy, ako napríklad James Bond: Nikdy neumieraj alebo Stroskotanci. Svoju prvú trofej Razzie získala v roku 1987 za film Šanghajské prekvapenie.

1. Sylvester Stallone – 13 Malín

Víťazom sa teda stáva Sylvester Stallone. Legendárny akčný hrdina zatiaľ drží rekord v nomináciách aj vo víťazstvách. Jeho kariéra napriek tomu neutícha a mnohí fanúšikovia ho pokladajú za jednu z najväčších akčných hviezd všetkých čias. Keby sme mali vymenovať všetky nominácie jednu za druhou, tak by to tu asi nedopadlo dobre. Zopár víťazných kúskov ale spomenúť môžeme.

Razzie
Carolco Pictures, TriStar Pictures / MovieStillsDb

Stallone „vyhral“ aj minuloročný Razzie so svojím výkonom vo filme Expend4bles. Získal taktiež „Redeemer Award“ za film Creed z roku 2016 a v roku 2000 získal ocenenie za „Najhoršieho herca dekády“. V roku 1990 taktiež. Okrem toho mu doma sedí kopa Razzie ocenení za najhoršie scenáre, najhoršie filmové dvojice a najhoršie herecké výkony. Sylvester má všetko.


Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.