Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 27.10.2024
sk
Sabína
cz
Šarlota
, Zoe, Zoja

Slovák opísal nepríjemný zážitok na Godzone festivale v Bratislave: Takýto chaos som ešte nezažil

Čo na to organizátori festivalu?


Godzone Festival je každoročná kresťanská akcia, ktorá sa koná na Slovensku a zameriava sa na posilnenie viery, spoločenstva a duchovného života mladých ľudí i širšej verejnosti. Tento festival organizuje Projekt Godzone.

Každý rok má Godzone Festival svoju ústrednú tému. Rok 2024 sa nesie v duchu hesla „Nie si na to sám“. Do redakcie nám včera večer prišla spáva od čitateľa Petra, ktorý mal však s festivalom v Bratislave negatívnu skúsenosť.

Peter sa včera chystal na festival. Prišiel tam takmer hodinu pred začiatkom a vystál si dve rady, no dnu sa nedostal. „Takže na Godzone som sa nakoniec nedostal. Prišiel som tam krátko po piatej. Začínať sa to malo o šiestej. Postavil som sa do radu (celý čas som nevedel, že či stojím správne, ukázalo sa, že áno).

Po asi hodine čakania nás poslali do druhého radu. Tam som čakal asi ďalšiu polhodinu a potom zahlásili, že majú plnú kapacitu. Veľa chodím na rôzne podujatia, ale takýto chaos som ešte nezažil,“ opísal nám svoj nepríjemný zážitok čitateľ Peter.

Pod príspevkom festivalu na Facebooku sa viacerí fanúšikovia zhodli, že väčšie priestory by boli dobrým riešením. „O rok môžete určite skúsiť väčší priestor, zaplní sa,“ napísala jedna komentujúca. „Videla som veľa ľudí, ktorí po tej cca hodine v rade sa otočili a odišli, takže keby bola kapacita, dnes naplníte aj 2 Incheby,“ pridala sa ďalšia.

Čo na to organizátori festivalu?

Redakcia EMEFKA oslovila organizátora festivalu v záujme poskytnúť priestor na vyjadrenie sa k vzniknutému problému a reakciám fanúšikov. Stanovisko Godzone uvádzame v plnom znení a bez úprav:

„Vstup na Godzone tour je zdarma, a preto v prípade naplnenia kapacity nevieme zaručiť miesto každému, pretože každá hala má svoje bezpečnostné kapacity. Komunikovali sme to vopred pred podujatím. Do Bratislavy prišlo tento rok na Godzone tour opäť mimoriadne veľa ľudí. Intenzívne sme sa na to pripravovali a komunikovali s vedením haly – odstránili sme väčšinu sedenia, aby sa zmestil maximálny počet účastníkov.

Počas samotného programu nám pri koordinácii davu pomáhali viacerí profesionáli, napríklad aj crowd safety manager Martin Kraľovič, aktuálne nočný primátor Bratislavy. Z bezpečnostných dôvodov sme do haly púšťali ľudí postupne. Nakoniec sme už mohli púšťať iba do predsiene, kde prebiehalo premietanie programu.

Dnu sa nakoniec dostal každý, len nie každý bol ochotný sledovať premietane v predsieni. Bezpečnosť účastníkov bola pre nás prvoradá a veríme, že je to pochopiteľné,“ uviedli pre EMEFKA vo svojom stanovisku organizátori festivalu Godzone.

Mohlo by ťa zaujímať:

Vyťaž z jesene maximum a využi zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa nudiť nebudeš


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.