Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 22.9.2024
sk
Móric
cz
Darina

Tiež si sa mnohokrát popri hľadaní vytúženého pracovného miesta pozastavil, keď si videl tie názvy pracovných pozícií? Do anglických názvov obalené obyčajné pracovné pozície, ako je upratovačka alebo predavač v obchode.

Ako máš byť schopný nájsť si poriadnu prácu, keď vlastne ani netušíš, čo všetky tie názvy znamenajú? Rovnako aj my sme sa už pozastavili nad rôznymi názvami pracovných miest.

Vybrali sme preto niekoľko najzaujímavejších, ktoré nám portál s pracovnými ponukami poskytol, a trochu sme popustili uzdu fantázii. Aká by teda bola pracovná náplň všetkých tých zaujímavo znejúcich pracovných miest? My si to predstavujeme nejak takto. Samozrejme, neznamená to, že chceme nejakým spôsobom hanobiť akúkoľvek z týchto pracovných pozícií.

Asistent výživy

Mohol by to byť človek, ktorý sa bude starať o to, aby si bol vždy dobre najedený. Okrem toho však bude dbať hlavne na to, aby si mal vždy dostatok živín a tvoja strava bola vyvážená. Takýto asistent by mal viacero klientov, na ktorých by dohliadal, či majú dostatok vitamínov, a tiež či pijú dostatok vody.

Balič

Pozícia, ktorá by sa páčila mnohým chlapcom. Ich pracovnou náplňou by bolo balenie žien, aby ženy neboli frustrované. Tým by sa zabezpečila čo najväčšia spokojnosť medzi oboma pohlaviami. Rovnako by existovali aj ženy baličky, ktoré by balili osamelých mužov. Seniorní baliči by následne mohli dávať súkromné hodiny balenia a už nikdy by sa nestalo, že ti láska tvojho života ujde s iným, lebo si nenabral odvahu vyjadriť svoje city.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/pizza-himym-barney-stinson-1vh1PXneQqN1e)

Bussiness intelligence specialist

Pracovnou náplňou na tomto mieste by bolo udržiavanie zdravého rozumu v biznise. Viete ako to chodí. Dvaja šéfovia majú jednu firmu a nie vždy sa vo svojich názoroch zhodujú. Preto, akonáhle by vznikali nezhody, zavolali by si na pomoc svojho biznis inteligentného špecialistu, a ten by so svojou chladnou hlavou pomohol pri rozhodovaní ohľadom dôležitých vecí.

Drug safety specialist

Veľmi obľúbená pracovná pozícia. Samozrejme, naša legislatíva by musela vyzerať trochu inak, aby mohlo takéto povolanie existovať. Tento človek by sa staral o to, aby boli v bezpečí ľudia užívajúci drogy v kluboch. Týkalo by sa to však aj alkoholu a nestávalo by sa tak, že budú ovracané ulice a ľudia budú každý piatok opití do nepríčetnosti.

Samozrejme, dával by tiež pozor, aby drogy neužívali neplnoletí, a tiež aby sa neužívali nepovolené drogy. Ak by bol niekto po užití drog v klube v nepríjemnom stave, Drug safety specialist by mu pomohol upokojiť sa.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/drugs-tripping-psychedelics-omFfBMWf3e0rm)

Inžinier simulácií

V tejto pracovnej pozícii sa nájdu mnohí z nás. Tiež sa občas pristihneme pri tom, že prácu len simulujeme, ale inak potichu a nenápadne driememe. Nenechajte sa však pomýliť. Inžinier simulácií by bola veľmi dôležitá pracovná pozícia. Takýto človek by pomáhal so simulovaním akejkoľvek situácie. Chceš prekvapiť frajerku s tajnou oslavou, no musíš ju nejak zdržať? Inžinier simulácií by ti pomohol vytvoriť a zorganizovať situáciu, vďaka ktorej by sa zdržala a ty by si hladko zorganizoval jej tajnú oslavu.

Osobný bankár

Aj ten by sa nám veru viacerým zišiel. Hlavne, keď prichádzame na to, že ubehol ešte len týždeň odvtedy, čo ti prišla výplata a tvoj účet je už v červených číslach. Osobný bankár by dával na teba pozor, či nemíňaš zbytočne veľa peňazí a dohliadal by na tvoje úspory. Nenechal by ťa zaplatiť rundu celému baru, a tiež by ti nedovolil kúpiť ten pár topánok, ktoré aj tak nepotrebuješ.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/baby-money-little-rascals-l0HFkA6omUyjVYqw8)

Palič

Tak sa nazýva aj pozícia človeka, ktorý má na zodpovednosti mnoho vrakov áut na slovenských sídliskách. Väčšinou ho zamestnávajú ľudia, s ktorými sa nechceš kamarátiť. A ak k tomu dôjde, tak väčšinou už máš toho poriadne veľa za ušami a tretíkrát si prepísal svoju firmu na niekoho z rodiny. Palič sa veľmi dobre vyzná vo svojom remesle, lebo presne vie, ktorá chemikália na čo slúži, a kedy má ktorú použiť.

Profesionálny rodič

Pozícia vhodná pre niekoho, kto sa nechce viazať, no túži mať deti. Čo môže byť lepšie, ako prísť do práce, mať deti 8 hodín, spraviť si s nimi úlohy, a potom môžeš prísť domov a užívať si naďalej svoj neviazaný život. Pomáhal by si iným rodičom zvládať ťažké situácie s deťmi a na začiatku rodičovstva by si im vysvetľoval, čo všetko majú a nemajú robiť. Rodičovstva by sa tak nebálo toľko ľudí a začiatky by boli omnoho jednoduchšie.

Risk manager

Tento manažér by v jednoduchosti plánoval riskovanie. Existovali by manažéri risku pre viacero rôznych oblastí. Či už by to bol risk pri požiadaní ženy o ruku, investovaní peňazí do nového biznisu, risk manažér by ti poradil a pomohol zvážiť tvoje možnosti. Taktiež by ľudí nabádal, aby v racionálnych situáciach občas niečo riskli. Napríklad, vyskúšali nové jedlo alebo riskli novú destináciu na dovolenku. Aj vystupovanie z komfortnej zóny sa dá manažovať.

Vzťahový manager

Aj ten by sa nám niekedy zišiel. Nemuseli by ste otravovať kamošku, ktorú občas medzi seba staviate ako prekážku vaším hádkam a zároveň zastupuje osobného zabávača. Vzťahový manažér by sa staral o to, aby všetko vo vzťahu klapalo ako má. Osobitnú pozornosť by venoval tomu, či spolu frajeri netrávia až príliš veľa času a ak by sa tak malo stať, okamžite by zasiahol a naplánoval by každému z nich samostatnú aktivitu.

giphy.com (https://giphy.com/gifs/nba-game-entertainment-3o7WIPe6Lu7cKzXyXm)

Titulná fotka: rawpixelUnsplash


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.